2023-09-24 1602 浏览
周末family day当然要做下孝顺仔女,陪长辈饮茶啦😁今日去呢间酒楼系青衣城都算受欢迎,长期都有好多人排队,所以我地都专登提早半个钟去攞票等位,但要注意5️⃣位以上就要过半数先比入座😉==============================环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️酒楼楼底够高,而且好多窗感觉好开扬,坐位编排唔算太迫👍🏻每台都有个小火炉🕯️暖住茶壶,好细心🩷==============================食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️1️⃣黑松露带子饺🥟饺子面放左少少黑松露🍄,入口好香黑松露味,带子味反而唔系太明显2️⃣翡翠笋虾🦐饺皇虾饺皮烟韧唔易穿,虾肉弹牙,竹笋就唔系几食到3️⃣虫草花野菌🍄饺呢款饺个皮就淋左d,馅料偏重菇味4️⃣西班牙黑毛猪🐖叉烧包外皮软熟唔痴牙,叉烧馅无咩肥膏又唔会太浓味,好食😋5️⃣上海小龙包小龙包个皮虽然韧左少少,但真系包得住入面d汤,就算冻左都唔会痴住个蒸笼,可以原整夹起成个包,入口汤充满口腔,非常推荐👍🏻6️⃣奶皇千层糕🍰呢款糕点餐牌介绍系怀旧糕点,中间黄色部分系有咸蛋黄🥚碎ge 奶黄,成旧食落口味道似流沙奶黄包😋7️⃣樱花虾🦐煎薄撑薄撑煎得够薄同脆,好香口👍🏻8️⃣豉汁煎酸双寳🍆🫑酿系青椒同茄
周末family day当然要做下孝顺仔女,陪长辈饮茶啦😁

环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

酒楼楼底够高,而且好多窗感觉好开扬,坐位编排唔算太迫👍🏻
每台都有个小火炉🕯️暖住茶壶,好细心🩷
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

1️⃣黑松露带子饺🥟

2️⃣翡翠笋虾🦐饺皇
虾饺皮烟韧唔易穿,虾肉弹牙,竹笋就唔系几食到

3️⃣虫草花野菌🍄饺
呢款饺个皮就淋左d,馅料偏重菇味

4️⃣西班牙黑毛猪🐖叉烧包
外皮软熟唔痴牙,叉烧馅无咩肥膏又唔会太浓味,好食😋

5️⃣上海小龙包

6️⃣奶皇千层糕🍰

7️⃣樱花虾🦐煎薄撑
薄撑煎得够薄同脆,好香口👍🏻

8️⃣豉汁煎酸双寳🍆🫑
酿系青椒同茄子入面ge 鱼肉系加左虾米,食落口好香口👍🏻

9️⃣香煎萝葡🥕糕
萝卜糕好香虾米味,煎香左再连埋甜酱一齐食可以食好多旧🤣

🔟五香咸水角
咸水角外脆内软,馅料有好香虾米味,好好味🤤

1️⃣1️⃣咸鱼🐟肉饼饭
饭够香同软熟,咸鱼够咸香👍🏻

1️⃣2️⃣香芋排骨🐖
排骨唔鞋好软身,捞左蒜蓉,食落好香口👍🏻

1️⃣3️⃣安格斯牛肉🐂肠
肠粉弹牙够滑,牛无咩牛肉味

2023-09-23
等候时间
20 分钟 (堂食)