2024-08-22
周末最钟意就系周围揾好嘢食🤤今次经过呢间比较出名食烤鱼食店食个丰富嘅午餐🥰一于热辣辣叹住冷气食鸡煲😂🍽️ 重庆鸡煲本身就系想食名物烤鱼,但系惊有少少辣,Lisboy暂时食唔到,所以都叫咗佢哋另一个出名嘅菜式,重庆鸡煲拣咗唔辣少油😋虽然系唔辣嘅鸡煲,但系一啲都唔算食,鸡件都有好多,全部都系煎香晒再摆落个煲度炒,所以脆卜卜好滋味!🍽️ 盐烧牛仔骨喺鸡煲预热嘅时候,我哋叫咗个牛仔骨即食,我哋三个人食一大碟牛仔骨已经好饱肚😍个牛仔骨烧到热辣辣啱啱啱啱好🥩🍽️ 焦糖烧菠萝呢个焦糖烧菠萝系必叫之选,新鲜原只菠萝切件,再加上焦糖菠萝嘅甜味出晒嚟😋Lisboy食到舔舔脷何文田🍍🍽️ 黄金组合食完鸡煲可以加汤拎嚟打边炉☺️我哋叫咗呢个黄金组合,金菇、薯仔片、莲藕同海带,呢个黄金组合样样嘢都啱晒Lisboy🙃佢就肥肥!🍽️ 莴笋、宽粉Lisba话一定要食少少淀粉入肚,所以就叫咗呢个宽粉同我最爱嘅莴笋,宽粉烟烟韧韧好味道,莴笋一如既往吸晒鸡煲嘅酱汁,清淡得来又滋味😋爽呀!/周末午餐好去处🐣烤鱼鸡煲/
🍽️ 重庆鸡煲
🍽️ 盐烧牛仔骨