2019-04-17 118 浏览
好耐无去饮茶喇,星期六就一早起身同妈咪撑枱脚👭 💕 拣左呢间酒楼系因为见到朋友系ig既打卡,见到啲点心好精致,决定一试🙃🙃中午12点到达,可能因为比较早所以冇咩人🤣 侍应哥哥俾咗餐牌我哋睇,又帮我地斟茶,好细心😛🥢长脚蟹肉小笼包由于我真系好钟意食小笼包,所以呢个系必点嘅🥰 蟹肉好鲜味,而且内涵有好多汁,美味而且有特色!🥢木鱼带子烧卖通常烧卖都系配鲜虾,今次配带子都系第一次试😆 加埋木鱼,带点和风🎏🥢萝卜千丝酥依味点心好考功夫,要做到”千丝”既效果真系唔容易😎 入面啖啖罗白丝,真材实料,绝对唔系只得面粉! 令我谂起妈咪手制嘅萝卜糕😆🥢日本鳗鱼香煎栥饭依个就系打卡既点心🤩 鳗鱼系ok既,只系我地都觉得栥饭比较硬🙈🙈🙈 难d咬开🙊 同平时软林林既栥饭好唔同😂 系就系几特别既,试一次就好了~由于妈咪话想试吓呢度嘅汤羹,我地叫左个🥄酸辣龙皇羹🙂 卖相好靓,d配料加埋一齐,唔知点解有一种好优雅嘅感觉哈哈 😹 有个小蜡烛热住,唔使惊佢冻左👍🏼 味道我觉得一般,唔算系好辣,几啱我妈咪口味!最后埋单约$500,以两个人饮茶黎讲,价钱属中上。

中午12点到达,可能因为比较早所以冇咩人🤣
侍应哥哥俾咗餐牌我哋睇,又帮我地斟茶,好细心😛

🥢长脚蟹肉小笼包

🥢木鱼带子烧卖

🥢萝卜千丝酥

🥢日本鳗鱼香煎栥饭

最后埋单约$500,以两个人饮茶黎讲,价钱属中上。