2018-08-11
位于沙田安平街一带有一座古老建筑🏡,之前都系饮茶嘅地方,今年由Club One接手,水中天就诞生喇!😋整栋共三层高,外面有个喷水池好适合影相⛲️G/F为reception,1/F饮茶,2/F婚宴厅。另外食客可以渣车黎,消费可免两个钟,泊车每个钟$20,目测都有大概4X-5X个车位🚗👀餐厅嘅装修:原来好多人book左窗口位!等我下次又黎坐先😝🍵装修十分华丽,搞到我觉得自己好underdress😂,相信上一层嘅婚宴厅会更靓。我同爸爸妈妈大概11点黎,事先打个电话打算book枱,不过佢地话直接黎得架啦。可能11点仲早,大概正午12点先比较多人入黎饮茶。以下系我地叫嘅点心:所有点心都系即叫即整,非常新鲜,热辣辣咁上,我地一共叫左两轮😋本人最喜欢煎堆仔、秋葵&吊烧鸡。嘢食方面大致上可以分为:蒸&炸点心、粉面饭、烧味🍖、肠粉、甜品🍮、炖汤🥣等,价钱属于中上,以沙田区算稍贵。服务方面完全无漏单,而waiter waitress都好有礼貌,唔会见你食完就好快收晒啲碗碟,可以话呢度啲员工train得几好👍🏻而饮茶黎讲可以话系典型嘅家庭聚会之一,见到其他枱大部分都系一家大细男女老幼黎食。希望下次黎试试佢地嘅
餐厅嘅装修:
原来好多人book左窗口位!等我下次又黎坐先😝🍵
以下系我地叫嘅点心:
而饮茶黎讲可以话系典型嘅家庭聚会之一,见到其他枱大部分都系一家大细男女老幼黎食。希望下次黎试试佢地嘅晚市😋