2024-06-11
一到周末就想去海边放松一下😻,今次嚟到黄埔海滨嘅西班牙餐厅,180度海景再配上店内休闲嘅装修,幽静舒适嘅感觉,好舒服好chill🏖️,如果有埋蓝天白云就更加好⛅️餐厅周末会有Brunch Set供应🥞,套餐每人$288就可以食到4道菜式,性价比好高🍴 新鲜生蚝 ($278/6pcs) 生蚝即叫即开🦪,非常新鲜,有柠檬、醋汁、热情果汁提鲜,我个人比较钟意落柠檬汁🍋🍴 浓厚波士顿龙虾汤 ($128) 龙虾汤味道好香,里面有不少龙虾肉,质地比较稀,唔系好浓厚𠮶种质地,所以饮落唔会好腻🍴 Nachos Chicken ($208) 香脆墨西哥薄片,配上芝士、牛油果酱、酸忌廉、薄切墨西哥辣椒、Salsa、香草,另外加咗鸡肉,令到口感层次更加丰富😋🍴 香煎鹅肝配布里欧面包 ($138) 鹅肝爱好者上线😻见到餐牌有鹅肝就一定要试下,鹅肝煎得好香,以多士做配搭系最match嘅🍴 黑松露磨菇比萨 ($238) Pizza嘅底系薄脆嘅质地,以黑松露片、蘑菇、白酱、松露酱、mozarella为主,香脆可口🍴 海鲜扁阔面 ($248) 意粉嘅酱浓郁,少少香辣嘅味道非常惹味,配上青口、蚬肉、大虾,钟意重口味嘅一定要
🍴 新鲜生蚝 ($278/6pcs)
🍴 浓厚波士顿龙虾汤 ($128)
🍴 Nachos Chicken ($208)
🍴 香煎鹅肝配布里欧面包 ($138)
🍴 黑松露磨菇比萨 ($238)
🍴 海鲜扁阔面 ($248)
意粉嘅酱浓郁,少少香辣嘅味道非常惹味,配上青口、蚬肉、大虾,钟意重口味嘅一定要试下
🍴 西班牙油条配朱古力酱 ($98)
Churros配朱古力酱,另外再加个雪糕就系perfect match
🍴 开心果味Gelato ($38)
一定要试近期大热嘅开心果🍦,开心果味清新而不腻,雪糕比较快溶,要尽快食