今日去左铜锣湾波斯富街既呢间「从 ... 异世界 re:Worlds」Cafe呢间Cafe既gimmick 系主打女仆 Cafe, 女仆 Cafe系日本文化之一,所有店员都会以女仆做造型,令客人都有做主人既感觉。我地就order 左「开挂人生」combo , 包左一张相、一份主食、一杯饮品同埋一份甜品。主食暂时只有蛋包饭一款,所以唔需要选择蛋包饭黎到之后,女仆就问我地想画咩公仔,我就叫佢画连猪,朋友话由女仆决定,女仆就帮佢画左只bear bear熊,好可爱。食之前,仲要跟住女仆一齐向蛋包饭施魔法,咁蛋包饭就会变得更加好味喇!我地都有一齐施魔法,所以令平凡既蛋包饭都变得与别不同!夏祭呢杯叫夏祭既饮品其实系苹果加芒果既smoothie饮落芒果味比苹果味浓,但唔会太漏,几正。绝对领域呢杯系蓝橙梳打,我觉得饮落好refresh,而且呢只蓝色好靓!士多啤梨圣代十分足料既圣代,有三球士多啤梨味雪糕,再加上新鲜既士多啤梨,好睇又好味!流心心太软心太软朱古力味浓,而且有做到流心效果,配埋雪糕食,一流!

主食暂时只有蛋包饭一款,所以唔需要选择

我地都有一齐施魔法,所以令平凡既蛋包饭都变得与别不同!

夏祭
呢杯叫夏祭既饮品其实系苹果加芒果既smoothie
饮落芒果味比苹果味浓,但唔会太漏,几正。

绝对领域

士多啤梨圣代

流心心太软
心太软朱古力味浓,而且有做到流心效果,配埋雪糕食,一流!