2022-05-18
🥢新开特式屋邨装修份量特大车仔面🥢铜锣湾最近开了一间装修几有趣的主题车仔面店,用上80年代嘅公屋屋道装修,唔难发现墙上的纸皮石,屋邨嘅通窿墙,晾衫竹及等旧物做装饰,门口仲有个打卡位,感觉几得意🥢枱面上提供辣菜蒲任落,唔好睇个样好似好辣咁,其实无咩辣度,碗面超级大碗,而且份量都认真多,食晒真系会超级饱,而且店家好大方可以加底唔使钱,超级大食嘅人一定好开心,今次点了辣酱+沙嗲酱,有成个匙羹咁多,心谂今次一定辣死,拌匀后竟然味道唔会太浓味,怕辣又怕浓味嘅朋友可以放心食🥢总括嚟讲,装修真系几有香港特色风味,而且面底及𩠌菜份量真系好多,最啱附近返工嘅朋友仔过嚟食,由其大食的男士,真系唔够饱嘅话仲可以免费加底,一定食到你够饱,以铜锣湾区来讲真系几抵食🥢𩠌菜方面比较推荐鱿鱼因为住得好爽口弹牙,同埋猪红佢嘅口感同鸭血一样咁滑嘟嘟🥢五香牛腩,卤水孖筋,沙嗲猪皮,萝卜,咖哩鱼蛋( +沙嗲酱多葱)🥢5 𩠌面 $56 小红肠,猪大肠,卤水蛋,鲍汁鸡脚,猪红, 河粉 (中辣+ 沙嗲酱多葱)🥢另外留意到枱面的纸巾盒,写住大排档小炒,个字同湾仔同铜锣湾都有分店的小炒店一样,查询店员原来系同一间集团开的💛钟意的朋友可
🥢5 𩠌面 $56
🥢另外留意到枱面的纸巾盒,写住大排档小炒,个字同湾仔同铜锣湾都有分店的小炒店一样,查询店员原来系同一间集团开的💛钟意的朋友可以去试吓
📍面档 (铜锣湾)
铜锣湾勿地臣街10号地舖