2007-07-29 9 浏览
一直以来都好想黎呢度食野, 可惜迟迟都未有机会, 其实都几期待下架, 昨日终于一试, 结果都几.....入到去环境唔算好大, 被安排到二楼坐, 睇左个餐牌决定叫一碗云吞面同一碗牛腩面, 不过就等左都几耐下先有得食, 冇所谓慢工出细货, 等下啦!热辣辣牛腩面首先送上, 牛腩卖相好靓, 睇到已经想即刻食, 先饮啖汤, 汤底几好味, 不过师傅觉得有d味精, 因为饮左少少已经觉得有d口渴; 牛腩真系好靓, 好松好腍好入味, 带少少牛肋, 正呀; 个面就直头系好, 面身爽口弹牙, 一d碱水都冇, 好正呀; 云吞面有五粒云吞, 云吞好细粒, 个馅都好一般, 卖相唔算非常吸引, 反而个汤底有d虾子, 都几好啦!总括黎讲都唔算差, 不过又未必可以吸引到我再黎, 因为价钱一d都唔算平, $25碗面又唔算抵食, 份量又唔算多, 而且同澳门间比始终都差少少, 澳门间真系做到平靓正架, 师傅我次次去澳门都一定会帮衬架! 如果呢度系出自同一个师傅话, 咁佢地仲有好多空间可以进步!