2017-11-29 536 浏览
知道铜锣湾开咗一间以出前一丁做主题嘅餐厅,今日放学决定去拜访一下。餐厅位于铜锣湾世贸广场旁新建大厦,沿电梯直上三楼,就会见到日清仔等紧你。一入到去见到好大只嘅日清仔,仲有大大个红色布幕,同霓虹灯招牌。餐厅楼底高设计半开放式,感觉开扬,而且有室外位置。室外位置仲有电影播放。食物款式好多,饮品嘅名相当特别。黑毛和牛汉堡扒配流心蛋紫薯,蔬菜翠绿新鲜,软滑嘅蛋白流出半熟嘅蛋黄非常吸引,紫薯好甜,烧烤恰到好处,完全锁住汉堡扒的肉汁,吃起来好Juicy,而且肉汁丰富又富嚼劲。巴东牛肉饭,牛肉煮到稔好入味,味道丰富而且有层次,肉汁亦浓稠,送饭一流。HO 'L' FRESH 甜度恰到好处,有香茅嘅香味,而且荔枝味道清新。YUM 9 ME 卖相非常吸引,有大大个雪梨肉,仲有川贝、冰糖、桂花,再加少少酒香,好好饮。伯爵茶焦糖布丁,有好香嘅伯爵茶味,加上焦糖嘅甜味,成个甜品味道层次分明。
餐厅楼底高设计半开放式,感觉开扬,而且有室外位置。
室外位置仲有电影播放。
食物款式好多,饮品嘅名相当特别。

• 黑毛和牛汉堡扒配流心蛋紫薯
  • 巴东牛肉饭