2014-11-11
话说以前见到已经想试下呢间希腊菜?几特别呀,香港好少见架:^)今次又系如常单枪匹马上黎挑战希腊菜了!环境甚是舒适顺眼,虽则系色彩鲜艳丰富,却又唔会剌眼佢分左餐厅同酒吧两部分,但系我中意高枱櫈,最正就梗系Bar位啦:^)另外我都几中意佢餐牌既神兽(真心XD),好得意好有创意xdLunch Semi-buffet既区域$168起,自助区有前菜、沙律、小食、水果及甜品,另包饮品Dolmades系用葡萄叶去包饭食落有点薄荷味同埋柠檬清香,饭粒黏身不烂,感觉清新Cypriot Salata混合左几种谷物类味道清新可口,湿润又有嚼劲佢加左石榴籽,增添酸酸甜甜既果香味:^)Horiatiki就系平时食到既希腊沙律蕃茄、青瓜、紫洋葱、橄榄……清新爽脆,新鲜多汁却又唔会好似出哂水咁嫌太清新?呢款沙律仲有咸香味浓既菲达芝士,奶香重好够味烧粟米系插竹签食,拮起就易拎易食粟米带焦香,但仲系多水分又够清甜
话说以前见到已经想试下呢间
希腊菜?几特别呀,香港好少见架:^)
今次又系如常单枪匹马上黎挑战希腊菜了! 环境甚是舒适顺眼,虽则系色彩鲜艳丰富,却又唔会剌眼
另外我都几中意佢餐牌既神兽(真心XD),好得意好有创意xd Lunch Semi-buffet既区域
$168起,自助区有前菜、沙律、小食、水果及甜品,另包饮品 Dolmades系用葡萄叶去包饭
食落有点薄荷味同埋柠檬清香,饭粒黏身不烂,感觉清新
Cypriot Salata混合左几种谷物类
味道清新可口,湿润又有嚼劲
佢加左石榴籽,增添酸酸甜甜既果香味:^)
Horiatiki就系平时食到既希腊沙律
嫌太清新?呢款沙律仲有咸香味浓既菲达芝士,奶香重好够味
烧粟米系插竹签食,拮起就易拎易食
粟米带焦香,但仲系多水分又够清甜