2018-01-05 817 浏览
平安夜,老婆话想食西餐,于是就去左沥源邨的全港最后一间的扒王之王,因之前食过都觉得几好。一去到,见到客人比平时多,而现场亦好有圣诞气氛,侍应都好好招呼。一坐下,就派左两份圣诞节礼物,有圣诞帽,吹bb,真系好窝心。平安夜,冇左平日既餐,只有特定圣诞大餐,于是就点左两份肉眼五成熟再加多份小食焗田螺。龙虾汤味浓又唔咸,好好饮。头盘杂菜沙律配火鸡丝,味道较得好match。小食田螺好香,肉质唔硬,配埋薯蓉食真系一流。主菜上场,五成熟牛肉好有牛味,唔难切,煎得恰到好处,最后还有甜品芝士蛋糕。总结就系好食,好坐,过左一个warm既平安夜。希望全港最后呢间扒王之王可以继续经营下去。