2023-05-25
平日时间around 2点半去探访座银,未去之前有望过openrice食评,多数系赞👍,加上本身钟意食鸡白汤底既🍜,所以期望会比较高可能已经过左食饭时间,所以根本唔需要等位,一去到好快就被安排坐吧台,虽然一开始叫左既鸡白汤拉面🍜漏左单(好肯定一开始有点左,因为个waiter当时有问我除左拉面重有无其他要),但当再追问下就立刻迅速整番比我,都算唔错?!鸡白汤拉面🍜到左~摆盘系唔错既~有一大堆炸牛蒡,两块鸡肉吊系拉面边度,望得出个鸡汤好浓郁一开始试左个炸牛蒡,感觉还好吧…觉得有点苦 不是自己喜欢吃的味道,所以食左几条就放弃了跟住试鸡白汤,味道系唔错 浓郁既汤底 但可能真系期望太高 想要多少少鸡汤的感觉 (纯碎是个人观感而已),拉面底系唔错,唔会太硬太软,overall唔错, 只系吹捧下expect再多少少
鸡白汤拉面🍜到左~