超级钟意食沾面既我 见到成日去开既地方开沾面紧系要去食 冈山一番店的沾面系一道非常值得尝试的美食 呢道菜的特色在于它的沾面方式 同一般的拉面不同 面条需要沾取浓郁的酱汁来吃 酱汁的味道鲜美浓郁 融合了多种调味料 既有咸香也有微微的甜味 为面条增添了丰富的层次感 面条的口感非常好 弹性十足 能够很好地吸附酱汁 令每一口都充满了浓烈的风味另外日本猪肉系可以做到半肥瘦 入味出色 好食 但因沾面汤底唔够热 变相好似晒左咁冇咁好食 另外蔬菜系可以自己拣份量 我地拣左4倍 一黎到都吓亲份量超大 系好食但只系得芽菜女仔既话食中盛唔加大芽菜只可以叫做勉强够饱 下次可以试埋大盛同埋始终系新开既过江龙 等侯时间比较长 我地周末12点几去食 入去排队排左半个钟 落餐后都要等多半个钟先食到 仲有注意佢下午3-5时系落场呀 唔好去摸门钉
超级钟意食沾面既我 见到成日去开既地方开沾面紧系要去食

仲有注意佢下午3-5时系落场呀 唔好去摸门钉