2021-09-09 7 浏览
今次同朋友黎到荃湾呢间你妳食台湾野,好多款式拣,极有台式café风格。我地三个人一共叫咗两碗干拌面,一碗鲁肉饭,一碟台湾士林香肠,一份夜市盐酥拼盘,一份芝士玉米蛋饼,两杯炭培乌龙珍珠奶茶同一杯芋泥珍珠小芋圆。先讲干拌面,配料有炸酱丶鲁肉丶溏心蛋丶青瓜同一小份刀削面,净面再捞埋咁多配料一齐食超级惹味;鲁肉饭d鲁肉煮到好淋,完全入口即溶咁,劲好送饭。而台湾士林香肠可以配埋蒜蓉嚟食,唔会太咸又食到香肠嘅肉味。芝士玉米蛋饼d芝士超级拉丝,有d似韩国个只拉丝芝士,味道浓郁得黎又唔会腻,超好食,可惜得四旧唔够食。而夜市盐酥拼盘就有盐酥鸡丶虾卷丶租不辣丶四季豆,全部都唔油腻又唔热气,炸到岩岩好,食完都唔担心会爆疮!上面既份量已经食到我地三个人都饱晒,完全食唔落仙草芋圆同特有既芋泥吐司,有d可惜。黎紧有机会一定会再返黎试佢地既甜食!

鲁肉饭d鲁肉煮到好淋,完全入口即溶咁,劲好送饭。
而台湾士林香肠可以配埋蒜蓉嚟食,唔会太咸又食到香肠嘅肉味。