2015-12-20 1961 浏览
最近一直都返工返学,都冇时间写下食评,依家补番篇食评先,因为依间韩国野都几特别下,值得介绍比大家!!!今晚放工迟左,但无助跟姊妹淘韩哈一下既雅庆,两个人来到119 Station已经9点几钟,过左晚饭时段,唔驶等位马上入得,入到餐厅,马上有K-pop 播紧GD,突然好High tim,工作压力快快武器走,D装修都几有design,墙壁上挂住D消防用具,枱与枱之间有铁架,好似系消防局咁,但系灯光偏暗既消防局 望望个餐牌先,开始选撰困难症既环节,两个女仔由于怕肥有罪恶感既关系,所以一致决定今日奉行小食多滋味,叫左三款小食寒梅鸡翼$48,辛酸牛胃叶$48,蟹籽手伴饭$58,等左一阵左右,好快就到左,Yeach!开餐!先来Special系列-寒梅鸡翼(冷盘),饿鬼既我地一见到佢上枱,马上相机食先,之后动筷la鸡翼好冻,所以鸡皮爽口,做到系冇雪蔵味,梅酒味都几重,而且肉质够滑,size适中,分数有8.5/10,下次一定会再叫 之后,有辛酸牛胃叶,酸酸地辣辣地好开胃,牛胃叶我地大爱,个味配合得好好,好夹,而且,牛胃叶唔会太难咬开,分数有9/10,依个𩠌用泥吹水𩠌酒一流! 最后,上埋蟹籽手

蟹籽手伴饭
最后,上埋蟹籽手伴饭,分量唔算太多,但两个人Share刚刚好,眼见配配有蟹籽,紫菜,同沙律酱,用匙搅搅佢先,搅伴完口感脆脆的,啖啖都有蟹籽,好鲜甜,加埋沙律醤味道更出,分数有8.5/10,已经好饱既两个人
总结下先,虽然叫得个三样野,又冇叫D芝士排骨果D,仲坐左差唔多2hrs,D待应服务都好好冇黑我地面,下次叫多D人食,叫多D食野先
2015-10-05
蟹籽手伴饭