2023-10-31
最近工作比较繁忙,平日连好好食饭既时间都没有,衬星期六放假揾间餐厅好好放松一下!因为想静静的享受晚餐,首先要远离一下人流密集既区域😅上网见到石硖尾附近有间提供法国菜既餐厅,位置相对比较隐蔽但评价不错,因为星期六关系我决定提早二日预约避免满座要等候!由石硖尾站前往大约8分钟左右,位置系九龙塘既女青雅舍,真的要利用一下Google map才找到😂因为要经过一段楼梯才能到达,如果由九龙塘站出发就行得比较远(建议搭的士),估唔到香港都仲有咁隐世既餐厅😂😂餐厅位置系女青雅舍既地下,入口唔算好显眼,但门口有放置餐厅资讯牌都唔会睇唔到,餐厅内部装潢带有轻工业风,以木材为主题,都几舒服😌有一种轻松感觉!海鲜龙虾汤(二人份)热锅奉上♨️打开锅盖有好多只青口同虾同我打招呼🙋🏼♀️橙红色既龙虾汤好浓郁好香甜,估计用左好多龙虾壳去制作!哈里萨辣酱烧鸡 落单时职员会问下要几辣,我不是辣妹所以只能微微的辣🌶️鸡皮脆口鸡肉超级嫩滑,伴碟既焗蒜头🧄都好甜软好滑,都可以成为二线主角!牛肝菌汁炖银鳕鱼好耐无食过咁好食既银鳕鱼🐟,鱼肉滑嘟嘟鱼油又够丰富,厨师手艺绝对非凡,配上牛肝菌汁同少许杂菜,系完美既配搭❤️Dinner Me
海鲜龙虾汤(二人份)
哈里萨辣酱烧鸡
牛肝菌汁炖银鳕鱼
Dinner Menu 有配菜可以自由选择,有鸡汤饭、杂菌意大利饭、薯仔蓉、墨西哥玉米片、威士忌风味炒杂菌、沙律、薯条同玉棋,真系够哂特色!
IRISH COFFEE
含有Whiskey 既咖啡,我都系第一次饮,但一试爱上😍咖啡香味加Whiskey 既香甜,原来系可以咁衬❤️❤️❤️❤️
甜品系佢地自家既 Brownie 同 巴士克芝士蛋糕,前者朱古力味超浓厚,后者芝士味好香又好滑而且唔算太甜,好啱我地口味!
温馨提示🔔
餐厅系只招待会员