2017-06-03
平时系元朗都系食local野 最近见形点新开左唔小西餐厅,openrice 又有main course 买一送一offer,就决定去试下呢间Stormies 美国菜餐厅位处环境幽静,有室内及室外座位,我地星期四晚去都有8成full,如果夏天怕热想坐室内位就最好book 定先行到又热又口渴我地先order 左野饮朋友order 左1664 Blanc , 而我就钟意清新既Mojito 炎炎夏日饮番杯一流系Happy Hour 时段 (15-2100) order 野饮仲可以有7折tim Main course 我地用左买一送一 offer, 拣左肉眼牛扒同猪肋骨,份量颇多肉眼牛扒(拣左medium rare) 配上香草牛油作为酱汁,吾会抢去牛味,但肉质太韧伴碟有黑松露薯条和沙律菜,薯条炸得好脆口个人比较钟意呢碟猪肋骨,猪肋骨配上BBQ 酱汁,好开胃,而且今次肉类处理得较好,大部分猪肋骨都好滑嫩,只有小数略嫌太老,伴碟有烤薯角同法边豆,中和番BBQ 汁既浓味虽然食物质素有待改善,但如果你想揾个环境舒适既地方同朋友饮杯野,倾下计,呢度就岩哂你
行到又热又口渴我地先order 左野饮
1664 Blanc
Classic Mojito
U.S Rib Eye Steak (10oz)
伴碟有黑松露薯条和沙律菜,薯条炸得好脆口
BBQ Pork Ribs