话说我有个朋友好钟意Pirata Group旗下嘅餐厅,咁啱我又话好想食🇪🇸西班牙菜,所以佢就二话不说咁book咗The Optimist。一入到餐厅已经感受到个份浓浓嘅欢快感🥳,因为有唔少客人系会专程book呢间餐厅庆祝生日,当晚大大话话都听咗职员唱咗不下5次嘅生日歌。讲返嘢食先,食西班牙菜梗系要嗌tapas㗎啦。Pulpo a la Gallega 慢煮八爪鱼🐙超鲜嫩,再加小小辣味道很出色。Wagyu Beef Cheek肉质松软再配南瓜蓉都很不错。至于main就嗌咗招牌菜Juicy Lobster Rice招牌龙虾饭系经典嘅西班牙烩饭,成只龙虾🦞放上去,啲饭浸泡著龙虾汤汁十分入味,但就有少少略为咸咗啲。mpossible Zucchini 姐系翠肉瓜酿蕃茄肉酱,味道就系字面睇到嘅味道😅。另外仲叫咗Secreto Iberico Pork炭烧猪颈肉🐷只要够香脆,真系永远都系无得输嘅。甜品叫咗份Signature Churro Bao,包面淋咗海盐焦糖sauce,入面包住一条churro同埋云尼拿雪糕,口感丰富外脆内软😋。整体嚟讲啲食物质素中上,未到十分惊喜,价钱小贵。但如果一班朋友

Pulpo a la Gallega

Wagyu Beef Cheek

Juicy Lobster Rice

Impossible Zucchini

Secreto Iberico Pork

Signature Churro Bao

整体嚟讲啲食物质素中上,未到十分惊喜,价钱小贵。但如果一班朋友庆祝生日的话,就十分推荐嚟呢个餐厅👍🏻。
Pulpo a la Gallega
Wagyu Beef Cheek