2022-11-15
睇到网上食评颇好,慕名光顾嘅一次Omakase体验。早两星期打去已经好容易book到位,而用餐前一晚亦都唔使confirm Booking。当日我哋拣咗$880 个set, 前菜沙律比较一般,之后有日本蚝、贝类、白子、秋刀鱼呢类当季嘅食材都有供应,可惜全部都是迷你版,而且没有一道讲得出特别惊喜。有一件系刺身包住手指尾头咁大嘅胺康鱼肝系入面…well, 其实佢唔讲我都唔知。最后一道是一杯超迷你冷乌冬配炸野菜。整个体验感觉不到诚意啊!厨师都专登问大家够唔够饱?OMG咁个个都话唔够啦!最后补份迷你鱼生配三文鱼子。总体来说,成个set俾唔到你满足感。厨师(香港人)和客人交流唔算太多,不过都唔系全部佢哋嘅责任。食呢类料理其实最好系同师傅有一定交流,但旁边一班律师楼人员系度吹嘘自己丰功伟绩,大声讲大声笑之余,不但影响到其他客人,亦好似唔太尊重餐厅厨师。。。Anyway 呢个价位来讲水准唔系话差,但食完无乜惊喜感觉。