2021-11-01 159 浏览
同屋企人一齐食饭最好拣近近哋嘅酒楼, 咁岩见到呢间都好似几抵食就试试佢~🍽食物:👍🏻京式片皮鸭 $158/只每块鸭肉都好大片, 唔似外面有啲餐厅得一大块皮连住少少肉。块皮烧得好香脆, 唔会有好多肥膏,鸭肉瘦得黎唔鞋又有肉味, 同时有鸭嘅油香味,而且鸭皮烧得够香口。饼皮用蒸笼上keep住温度, 仲有京葱丝同青瓜, 唯一缺点就系啲青瓜好似放左好耐已经氧化左唔够新鲜。✨冰镇南非鲍鱼 $58/只获得屋企人之间一致好评~ 鲍鱼爽口唔腥, 再加上酱汁连埋芥末, 酸酸辣辣食落好开胃~ 同埋上碟时已经切好一块块, 食得方便, 唔会好似平时食鲍鱼咁狼狈。👉🏻古法羊腩煲跟时菜 $248呢日系突然跌左十度, 几乎每张台都有叫羊腩煲, 上菜连埋gas炉一边热住一边食。羊肉嘅份量唔少, 不过好多系连皮嘅肥肉, 食耐左都几滞, 煲里面仲有马蹄、枝竹同冬菇, 滚到好入味, 反而配菜先喺呢度𩠌嘅精髓😂👎🏻酒香药膳糯米蒸鸡 $188呢个系全餐饭最失望, 鸡件好碎, 讲到系药膳都预左会有药材味, 见到佢铺满杞子红枣, 但系真系太重手, d饭入面好多当归, 系每一啖都有😂令个饭变得好苦食唔落口🥲 最后我地都食唔晒。👍🏻菠

🍽食物:

👍🏻京式片皮鸭 $158/只

✨冰镇南非鲍鱼 $58/只

👉🏻古法羊腩煲跟时菜 $248

👎🏻酒香药膳糯米蒸鸡 $188

👍🏻菠萝咕噜肉 $88
见到佢之前好似系冰镇咕噜肉, 今晚净系得普通咕噜肉, 不过啲肉都炸得香口, 唔会一大旧肥猪肉, 连埋青椒洋葱食得好开胃, 不过菠萝有啲少😝

👉🏻虾酱炒芥兰 $68
芥兰爽口唔苦, 同虾酱嘅咸香好夹~

👉🏻晚市茗茶 $13/位
仲有啲花生配菜, 不过我地冇要佢就冇收到我地钱。

⛩环境:
👉🏻环境光猛, 划分咗BC区
👉🏻楼底高, 唔会好似茶楼咁嘈

💁🏼‍♀️服务:
👍🏻上菜好快手, 斟茶加水都好快。

📝总评:7/10
𩠌菜好大碟够抵食, 见到仲有大闸蟹套餐同埋海鲜好似都几出名, 不妨可以试试。

⏱冇限时

• 京式片皮鸭