2025-01-14
依间嘢长期都大排长龙好受欢迎,入选OpenRice开饭热店泰国菜,记得记得一定要book枱,Walk-in都可以不过有排你排😆比较fusion嘅泰国菜,环境有装修都有气氛,但如果你想食最传统嘅泰国菜当然唔可以同九龙城𠮶啲比,我自己就觉得卖相精致啱聚会庆祝啦,味道上就唔算好出色🤣冇其他人赞叹得咁夸张❣️听闻最近有猛男Waiter,餐厅有写恭候日期(我帮衬嘅时候咁啱仲未开始有🥹👓 香茅烤猪颈肉 $98猪颈肉呢啲小食都值得一试嘅,都香脆唔肥腻,而且份量都算多,不过一旧水㖞~👓青咖喱鸡 $116青咖喱酱最唔辣,正常发挥啰都有鸡肉同埋泰式茄子。配上4块薄饼 不过唔好太大期望会好酥脆好好食𠮶种 👓柚子红石榴沙律 $88👓冬荫功大头虾意粉 $158冬阴功调味少少辣辣地,有两只大头虾,老实讲系咪好特别好出色呢 我又唔觉。系个正常发挥嘅意粉,个人觉得味值$158呢个价钱,出面𠮶啲手工意粉就话啫~👓芒果糯米饭甜筒 $68可以叫职员写上生日快乐字句,打卡庆祝都几靓。但老实讲都系传统嘅芒果糯米饭好食啲,佢系糯米饭同芒果完全分开两样嘢😅有个椰子雪糕不过劲肥腻感觉可能好多奶油,不是清甜,重点 同个甜筒完全唔夹味。👓
❣️听闻最近有猛男Waiter,餐厅有写恭候日期
(我帮衬嘅时候咁啱仲未开始有🥹
👓芒果糯米饭甜筒 $68
👓 Coconut Smoothies $58
👓 Thai milk tea $42
👓 Thai green milk tea $46
有椰子味,不过唔算特别清甜,有少少肥腻嘅感觉,对比下我觉得泰式奶茶好饮啲,反而佢嘅泰式奶茶唔算话非常甜,可以接受!Thai green味道都几特别,饮落更加冇原味奶茶咁甜添