2019-08-08 44 浏览
果日行过尖沙咀A2出口附近,有一个著中式旗袍既人派左张传单比我,原来是一间食川菜的餐厅,呢张传单可以食满500减100添!见几抵一于就上去试下啦~ 餐厅装修系行中国古代风格,香港真系比较少见。连厕所都系主题风格Lunch set都几抵,68蚊就有一个菜一个汤一个饭以及饮品!我地叫左个lunch set,以及见到呢度既酸菜鱼系用龙趸咁特别,都叫左个黎试下! 呢碗番茄汤非常好饮,好浓郁好重玉米的甜味及番茄既鲜味,而且觉得似冇落味精 好川回锅肉锅气足!有四川独有既惹味,但唔会好辣,就算唔食得辣既人都接受到。回锅肉切成薄片,唔会好肥,送饭一流。 红油炒手面炒手皮好薄,但汤底比较清淡,适合唔食得辣既人 酸菜沙巴龙趸终于黎到今日既主角酸菜鱼!呢度既酸菜鱼系用龙趸,咬落肉质比较结实。酸菜味道好食,最特别系落左大量蒜蓉,蒜味超浓郁。 跟餐可以选择罐装饮品。呢间川菜应该是改良川菜,既有四川独特既味道,但又唔会好辣,适合返香港人口味。

餐厅装修系行中国古代风格,香港真系比较少见。

连厕所都系主题风格

好川回锅肉
回锅肉切成薄片,唔会好肥,送饭一流。

红油炒手面
炒手皮好薄,但汤底比较清淡,适合唔食得辣既人

酸菜沙巴龙趸

跟餐可以选择罐装饮品。