2022-09-22 608 浏览
观塘马会翻新完好似几靓,听讲2楼开左间餐厅,趁Lunch time同同事过黎试下。装修采用山系装修,中间有一棵大树,水吧以马会巴士形象整成餐车咁,窗边仲有露营场景,唔同角度都可以见到投注即时资讯。坐低睇一睇个menu,同其他sensory ZERO分店好似差唔多,菜式命名保持一贯趣怪作风,之前去过系黄竹坑店系自助形式,而呢间分店就有人service。痴_线朱古力之前饮过大爱,即刻推介比同事,浓厚既朱古力好有层次,朱古力酱、朱古力粉、朱古力碎、白朱古力碎同中间印有餐厅名既朱古力牌,浓郁得嚟完全唔会死甜,同事都一饮就爱上我唔系肉松系芝士咖啡Latte基本上都系奶味比较突出,上面既芝士好似木糠布甸既木糠碎,为Latte多加左份咸味,唔知系咪配合马会主题,块饼系马仔图案,几都打卡able蒲烧三层鳗鱼滑蛋好够滑有蛋香,鳗鱼够厚有烧过,鳗鱼汁都比得多,珍珠米粒粒都好丰满有咬口可遇不可求粉红咖喱.南乳猪扒饭虽然系粉红色,味道都同普通日式咖喱无异,口味偏甜,猪扒有淡淡南乳味,同样用左珍珠米人均$180Lunch黎讲消费偏高,但可以边食饭边落注坐半日都几开心。

痴_线朱古力

我唔系肉松系芝士咖啡