2012-12-15
好期待呢一攴饭,等左好耐,每人连加一都要六百几,好似有D贵,但系D野食ok多选择,而且水准好好,所以都好推介!呢一篇讲住前菜同seafood 先la好多款前菜的选择,有:Pama ham :即切的!好有油香,我拿回水果台的蜜瓜同吃,蜜瓜唔够甜,又太大旧,浪费了上好的hamTuna salad: 上面的tuna 系半生熟,冇酸味,配合腰豆沙津同醋,好开胃!烟三文鱼冻:恕我唔识欣赏泰式辣粉丝沙津:好食!!酸酸味味,仲好香香芧味 仲有cheese platter 自己顶唔顺blue cheese 阵味道但系goat cheese 配walnut syrup 都好正,提子又好大粒,配cheese 一流;)食生蚝系回本位,当日太多野食,花多眼乱,只食了6只!生蚝唔算大只,但系即开即食,够晒新鲜味道鲜甜,有点儿海水味Seafood 选择唔多,但是够quality我最钟意食螺:配埋D北京酱好好食!又够弹牙,估计食左超过8只 之后系青口:好有鲜味,细细只,好软滑,并唔系一般干净净个D长脚蟹:好大只同实肉,有人攞D拑子俾我地食,方便好多!大虾:好实肉,有成只手掌咁大,多膏,食一只都饱仲有刺身: 大大只的
但系D野食ok多选择,而且水准好好,所以都好推介!
呢一篇讲住前菜同seafood 先la
好多款前菜的选择,有: Pama ham :即切的!好有油香,我拿回水果台的蜜瓜同吃,蜜瓜唔够甜,又太大旧,浪费了上好的ham
烟三文鱼冻:恕我唔识欣赏
但系goat cheese 配walnut syrup 都好正,提子又好大粒,配cheese 一流;) 食生蚝系回本位,当日太多野食,花多眼乱,只食了6只!
生蚝唔算大只,但系即开即食,够晒新鲜
味道鲜甜,有点儿海水味
Seafood 选择唔多,但是够quality 我最钟意食螺:配埋D北京酱好好食!又够弹牙,估计食左超过8只
之后系青口:好有鲜味,细细只,好软滑,并唔系一般干净净个D
长脚蟹:好大只同实肉,有人攞D拑子俾我地食,方便好多!
大虾:好实肉,有成只手掌咁大,多膏,食一只都饱
仲有刺身: 大大只的带子,好鲜甜,我食得到带子的甜美同厚厚的肉地!
三文鱼同甜虾,一样系大件同厚身,三文鱼极之肥美,咬落有点鱼油添!估唔到buffet 都有泔的水准! 其实仲有好多头盘,杂果沙津丶salad bar....