餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2021-12-03 3199 浏览
又到月尾,即系又到粮尾🙊所以筑地就岩晒啦,可以平民价钱食日本野而且选择仲非常之多😋😋有齐烧物、拉面、刺身、寿司、饭食、炸物、锅物等等,真系好多样化 😆✨✨🎈炸物什锦 $62有齐甘粟紫薯饼、炸鸡软骨同埋蒜香炸薯条😋😋食得出所有炸物都系落单先炸,有温度同埋好脆口👍🏻👍🏻 炸鸡软骨有好香椒盐味,配埋蛋白酱真系卖飞佛😋😋 甘粟紫薯饼又系正,啖啖都有粟子☺️☺️🎈芝士鸡卷 $65另一推介既邪恶之物🤣🤣大件又抵食,外层吉列脆皮,中间系满满既鸡肉,就算炸完都唔会dry👍🏻👍🏻面层有蜜糖芥茉酱同埋三文鱼子,又靓又好味😋🎈牛油果软壳蟹卷 $48有4件,分量唔算大件,不过胜在软壳蟹仲系脆既👍🏻👍🏻🎈盐烧鹅肝鸡翼 $52🎈菠萝串烧 $18菠萝串烧酸酸甜甜好开胃,烧过既菠萝香味更突出👍🏻至于盐烧鹅肝鸡翼都唔错,不过我觉得鹅肝都系要煎,酿喺鸡翼入面个味唔够出🙊🎈牛肉野菜寿喜烧 $88另一抵食之选,天气咁冻有个锅食下系舒服既🥰汤底甜度岩岩好,食物分量都多,适合同朋友share👍🏻🎈铁板绿茶布朗尼 $48食到饱饱地,不过都想叫个甜品share食,点知咁大份🙊🙊$48两个人食一个甜品真系好抵食,不过我个人就觉得个布朗尼甜
又到月尾,即系又到粮尾🙊所以筑地就岩晒啦,可以平民价钱食日本野而且选择仲非常之多😋😋有齐烧物、拉面、刺身寿司、饭食、炸物、锅物等等,真系好多样化 😆
✨✨

🎈盐烧鹅肝鸡翼 $52
🎈菠萝串烧 $18

🎈牛肉野菜寿喜烧 $88

🎈铁板绿茶布朗尼 $48
食到饱饱地,不过都想叫个甜品share食,点知咁大份🙊🙊$48两个人食一个甜品真系好抵食,不过我个人就觉得个布朗尼甜左少少🙈

我觉得以人均$200呢个价钱可以食到咁多野,食物都有质素又符合预期,仲要超饱,CP值高值得回头👍🏻👍🏻
2021-11-30
  • 芝士鸡卷