2022-10-27 54 浏览
去土瓜湾探朋友顺便系附近餐厅食个靓饭,经过茶舍被门口个甜品柜啲甜品吸引咗入去,餐厅装潢简约时尚都几舒服。选择困难症朋友应该会好苦恼,餐牌好多选择而且价钱又亲民,同朋友谂咗好耐先决定到食乜,晚餐价钱都平过好多连锁茶餐嘅午餐,叫多两样嘢都唔贵蒲烧馒鱼珍珠饭本身以为咁嘅价钱碟饭会好迷你或者会唔足料,结果系大大碟而且好足料,睇佢色水咁深以为会好咸事实系恰到好处,而且饭粒粒分明唔硬之余仲有少少烟韧嘅口感和风醋烟鸭胸沙律沙律份量都大,烟鸭胸冇想像咁咸,但醋落太多导致沙律底啲菜过咸,落少啲醋可能会更好,整体算合格。千岛酱海鲜Pizza Pizza一上枱就闻到香喷喷,卖相都比餐牌张相吸引, 虽然有啲唔似样厚厚嘅芝士层啱晒中意芝士嘅朋友,pizza底松软得嚟个边又脆脆哋,就算放到冻咗都仲系脆,抵食综合水果红茶&柠茶杯茶卖相唔错而且好足料,可能太多青柠我觉得太酸同有少少苦,下次跟朋友饮返柠茶,柠茶好够茶餐厅好丰富实惠嘅一餐,下次嚟附近探朋友会再拣呢间餐厅试下啲甜品

和风醋烟鸭胸沙律
和风醋烟鸭胸沙律

千岛酱海鲜Pizza

千岛酱海鲜pizza

综合水果红茶&柠茶

综合水果红茶

好丰富实惠嘅一餐,下次嚟附近探朋友会再拣呢间餐厅试下啲甜品

千岛酱海鲜pizza
  • 蒲烧鳗鱼炒珍珠饭