2020-09-20
香港人真系好麻烦,又钟意试多d 野,又钟意饮特色野。假日又想要有下午茶。估唔到呢间响商场入面既泰菜就有齐以上三样野。不过我既心情就好似过山车咁。望到剩系得下午茶(其实响星期日有下午茶食系咪应该好开心呢?)但系我想食好啲㖞,所以问佢哋攞个主餐牌。见到有生虾,见到狮𫠐,见到有牛脷,不知几咁开心。点知落单𠮶阵全部海鲜都冇货,生虾要晚市先有!心情即刻跌返落谷底咁就唯有响下午茶餐𠮶度揾嘢食啦。见到有呢个大虾粉丝沙律,钟意食辣嘅呢个都真系有啲辣架。但系好有refresh嘅感觉。臭草蚝仔煎蛋,臭草话对女人好㖞,咁咪试吓啰。臭草就好多啦、蛋都唔少、但就好似冇乜蚝啰。而且好多油冬阴功猪颈肉扎肉河粉,冬阴功汤偏酸冇乜辣味,猪颈肉正常,扎肉林啤啤冇乜咬口。河粉系粗嘅河粉,但就好似切碎晒咁样。烧鱿鱼响主餐牌嘅,一嚟到就闻到好香𠮶阵烧烤味,干身!基本上净食都好好味,当然垫埋𠮶个泰式酸汁就更好啦!泰式炒通菜抵食呀,系下午茶餐𠮶度加$23就有一碟,仲要份量唔细。芒果糯米饭都有下午茶餐大家听过味, $40左右就有啦,芒果你唔好睇佢好似好淡黄色咁,佢已经好甜㗎啦。糯米饭方面,绿色嘅系斑斓味,但系硬逛逛咁样好难食,紫糯米
估唔到呢间响商场入面既泰菜就有齐以上三样野。
芒果糯米饭都有下午茶餐大家听过味, $40左右就有啦,芒果你唔好睇佢好似好淡黄色咁,佢已经好甜㗎啦。糯米饭方面,绿色嘅系斑斓味,但系硬逛逛咁样好难食,紫糯米𠮶边呢就好林,好好味。
总括来讲, 40几蚊就有个下午茶,追加嘅小食有$8同$23嘅不等。嘢饮方面又满足到香港人成日想饮特色嘢饮嘅麻烦,可以加钱饮到。唔怪得知都要排队等位啦。