选择多 质素高 价钱亦合理 值得encore的串烧店~~~朋友同我一样都新居入伙,为咗庆祝一下我哋今晚就嚟咗中环嘅呢一间烧烤店啤啤🍺佢。~~~见到佢哋做紧日本啤酒买一送一,正合我哋心意,好抵饮。餐牌选择好多,整体价钱合理,虽然系中环,但系冇go crazy。~~~睇完餐牌之后我哋前前后后order咗17款食物,包括有:汁烧赤鸡肝福冈味噌松板猪牛油果豚肉卷海苔黑豚肉鹌鹑蛋椒盐烧多春鱼(4条)盐烧白鳝手钓墨鱼须蒜蓉烧广岛蚝焦糖鳗鱼芝士玉子烧豚肉节瓜波板糖(附月见)盐烧翠玉瓜盐烧淮山孜然烧蒜蓉茄子麻辣烧虎皮尖椒柠蜜牛油包蟹膏烧饭团日本芝士年糕~~~整体来讲佢哋嘅食物质素都非常高,赤鸡肝嘅肝味好浓郁。松板猪肉质好嫩口,牛油果豚肉卷同海苔黑豚肉鹌鹑蛋都好有惊喜,两者入口都有入口即化嘅感觉。牛油果豚肉卷尤其清新。🥑~~~🐟盐烧白鳝非常厚身,鱼脂丰腴,手钓墨鱼须就弹牙鲜味。~~~豚肉节瓜波板糖🍬系我另一款心水之选,波板糖造型非常得意,下面有一粒生蛋,笃爆生蛋,再沾上蛋液之后令整个串烧都变得更滑溜。~~~孜然烧蒜蓉茄子🍆嘅蒜蓉份量啱啱好,见到台台都几乎有叫,味道调得好好。~~~虽然全部嘢质素都高但要数
选择多 质素高 价钱亦合理 值得encore的串烧店
睇完餐牌之后我哋前前后后order咗17款食物,包括有:
汁烧赤鸡肝
福冈味噌松板猪
牛油果豚肉卷
海苔黑豚肉鹌鹑蛋
椒盐烧多春鱼(4条)
盐烧白鳝
手钓墨鱼须
蒜蓉烧广岛蚝
焦糖鳗鱼芝士玉子烧
豚肉节瓜波板糖(附月见)
盐烧翠玉瓜
盐烧淮山
孜然烧蒜蓉茄子
麻辣烧虎皮尖椒
柠蜜牛油包
蟹膏烧饭团
日本芝士年糕
~~~
🐟盐烧白鳝非常厚身,鱼脂丰腴,手钓墨鱼须就弹牙鲜味。
~~~
虽然全部嘢质素都高但要数全晚最满意,就一定要提及佢哋嘅蟹膏烧饭团🍙同日本芝士年糕,前者脆卜卜好香口,后者软糯爆🧈芝士,值得encore。
~~~
烧烤堂 (中环)
中环九如坊6-10号林氏大厦地下C-D号舖