呢间The coffee academic平日在市区都经常见到,今次黎到西贡的分店感觉非常清幽。平日下午三点到店内人客不多,除左一般coffee option,仲有不同的期间限定。Jawa椰糖斑兰焦糖咖啡入口同ice latte 的味道差唔多,椰糖不会太甜整体balance不错,班兰的味道不算太出。日本鲜奶焙荼呢杯鲜奶饮落好香,焙茶搞混之后有D似芝麻味。波士顿龙虾包 龙虾包的面包似烘左的餐包,牛油味好浓,配上生菜同千岛酱非常fresh,龙虾爽弹,不过食到最后一旧咬到旧骨,都要小心。希望食膏的朋友仲可以啜埋个头。学研特色早餐呢度全日早餐的分量非常足,特别系佢个酸种面包同埋个酱酸酸地好夹。个borlotti beans(蔓越莓豆)食落好似花生几特别。其他都正常发挥。

Jawa椰糖斑兰焦糖咖啡

日本鲜奶焙荼
呢杯鲜奶饮落好香,焙茶搞混之后有D似芝麻味。

波士顿龙虾包

学研特色早餐