沿海防道去海港城找吃的途中突然一阵大雨,唔通连个天都唔钟意我,为避雨就摄左入黎中达大厦,见宣传牌有间人和月鸡煲锅,menu好吸引,就上左去3楼试下,本身都谂住打边炉,又会咁啱,睇黎个天都好钟意我。一入门感觉几不错,首先系d职员超有礼貌,而餐厅个格局非常光猛同干净。价钱合理,最平个set$298(包头盘+汤底+自助配菜甜品饮品吧),我地拣左$298另外加烤鱼,虽则系任食,但d肉肉系高质肉,仲有少见任食有既牛胸爽,值!呢度啲饮品自己出去攞,有自家制嘅桂花乌龙茶、可乐汽水、教主嘅ooha、款式真心觉得几多,要甜嘅又有,要无糖嘅都有麻辣烤鱼呢度系先拣头盘,食完再拣汤底打边炉,头盘烤鱼有鸡煲,我地就拣麻辣烤鱼小辣,一上嚟见到大大条烤鱼,中间铺满辣椒,望落已经觉得几正,条烤鱼基本上都熟熟地,所以个汤一滚就食得,条鱼已经帮我地𠝹好,一夹就啖啖肉,又少骨,好鲜甜,个盘入面仲有莴笋、豆腐卜、娃娃菜,全部吸晒啲汤劲正牛肉拼盘呢盘肉肉色泽好靓,最深刻系牛胸爽,一咬就满布油香,牛下肩同金钱展都好浓牛味,切得薄所以唔会韧野菌冬瓜汤食完烤鱼就打可拣汤底打边炉,清下热叫个冬瓜汤,试咗啖汤又几鲜味㖞,再叫下啲虾滑、

麻辣烤鱼

牛肉拼盘

野菌冬瓜汤
食完烤鱼就打可拣汤底打边炉,清下热叫个冬瓜汤,试咗啖汤又几鲜味㖞,再叫下啲虾滑、鲩鱼、海虾,样样都几好食几新鲜,真心唔错

甜品仲有牛奶公司雪糕、芋圆、喳咋等等,试咗个芋圆一啲都唔hea, 好烟韧好好食

非常幸福的大雨打边炉。