2020-11-20
新开左一段时间,今晚终于黎到离太子酒吧街不远嘅𝙻𝚎 𝚁𝚎𝚟𝚎𝚞𝚎打打卡☺️别出心裁嘅餐厅设计,彷佛走入左法国小屋嘅后花园🥰天花板吊起一盏盏彩色花型灯罩🌸,映照住墙上面嘅植物绘图💐,营造出花花世界嘅气氛;地板同餐桌即以低调嘅黑白色为主,令吊灯更为突出🌷净系环境已经好打卡able!🥴晚餐以set dinner为主,主菜有好多新奇有趣嘅菜式,整体黎讲定价略高,份量唔算大,不过女仔就岩晒🥴卖相摆盘好唯美,睇得出好有心机👍🏻《和牛腹扒伴BB甘笋及烤新薯佐阿根廷青酱》系我最钟意嘅medium rare,和牛腹肉虽然望落好红,但食落唔会有腥味,肉质好鲜嫩🤤牛肉本身无点调味,所以更加食到阿根廷青酱嘅清新,同牛肉好match😋伴碟嘅甘笋同薯仔🥔同样鲜甜,欣赏佢唔会用好多调味,更食到食材本身嘅味道😋👍🏻一开始睇唔明《剑鱼腩烤红椒坚果酱福建花姜黄小麦米》嘅福建花系啲咩🤣不过就食到好结实多汁嘅剑鱼腩,熟度只系岩岩好,所以肉质特别滑溜,外皮烟韧,口感好好😍姜黄小麦米系第一次试,口感同藜麦差唔多,细细粒好爽口😋饮品《Iced Matcha Latte》茶味较奶味浓,唔太甜,好岩我口味🍵🥰系花园般嘅环境食到又精致又天
系花园般嘅环境食到又精致又天然嘅美食,真系份外享受😊