餐厅: 創發潮州飯店
资讯:

2007-12-14 20 浏览
(9/12/07)七人聚會晚飯。熟客朋友話呢度時常也旺場架。店員叔叔很友善,但有位店員阿姐,時常"隊"d野埋黎,問我地o岩唔o岩食,計平俾我地,初時都好啦,要左佢一碟椒鹽九肚,無"渣"的,很香口。叫完餸,說我地人多,把「例」加大d,點知真係好大碟,食唔晒,蠔餅良久未來,叫佢不如改番「例」size,點知截唔到廚房喎,做好上枱了。size巨得很,炸唔夠/槳粉頗多。胡椒豬肚湯、方魚肉粹粥,ok。川椒雞,得個"鞋"字,唔入味。沙茶牛肉,無沙茶味。鹵水鵝片,一般。大眼雞$80,好貴,其實唔值。酥炸拼盆,蝦棗蟹棗又粉又散,好唔得;炸潮州粉果,炸釀芋頭就唔錯。