2012-08-29 1790 浏览
早前试个隔黎间茶楼,啲食物都ok,中环始终都系食啲高档野比较稳阵。今次就想试下Miso.佢地系度都有成好耐历史,迄立不倒一定有原因。lunch时间唔book定多数都无位。老死小华帮手系早上book了台,认真感谢。坐下来睇睇menu,set lunch黎讲还可以接受,价钱分别从百几至二百几不等。同SushiKuu差唔多。我就叫左个鱼生饭,而小华无叫set就唉咗碗拉面。个鱼生饭啲鱼生份量唔多但都几新鲜,三文鱼同toro几肥美,不错。小华碗拉面就麻麻地,(佢比左一碗仔我试, Sorry I did not take pics)汤底食得出系交来的不是自己煮,淡茂茂无乜味道,面又系用上普通超市都可以买到嘅种类。碗拉面要成差不多一百大元,有啲离谱。唔知系咪lunch time好忙碌嘅关系,成日听到有侍应跌野或打拦野。
题外话/补充资料: 铜锣湾啲日本野正好多