2018-12-04
男朋友生日想食日本嘢,就喺屋企附近揾咗间评分都唔错既餐厅。之前经过见到好多人排队,本身念住打电话book定位,点知电话无人听。去到发现原来可以用gulu app攞定飞,不过唔紧要,都唔系等咗好耐,因为有限用餐时间。店面比较窄同细,不过啲嘢食嚟得好快。我地首先叫咗个刺身拼盘(广岛蚝、帆立贝、赤贝)广岛蚝都唔算细只,都无话好腥,比预期好。帆立贝就不过不失啦,都几鲜甜既。赤贝就略为逊色咗少少,无咩味又唔够爽。不过呢个价钱算唔错!芝士厚烧玉子个人觉得可以再juicy啲,稍微实咗少少。上面既芝士就可以唔落。可能睇见啲食评期望太大,所以有少少失望。火焰海胆帆立贝卷海胆味唔出,帆立贝几好,都食得出新鲜。北海卷啫系海胆三文鱼籽吞拿鱼蓉卷,都几大旧几抵食。三文鱼5味、汁烧三文鱼腩、火炙左口鱼边三文鱼5味 (三文鱼原味,牛油果,海胆,芝士,咖哩盐)都唔错既,牛油果都捻,但系个人觉得芝士同咖喱盐比较普通。汁烧三文鱼腩、火炙海胆左口鱼边对呢两个就有啲失望,三文鱼腩俾我感觉就唔够肥美。平时好钟意周围去试火炙左口鱼边,钟意佢咬开油香满溢既感觉,呢度既火炙海胆左口鱼边就麻麻地啦。总括而言,都几好同几抵食既。不过,我
我地首先叫咗个刺身拼盘(广岛蚝、帆立贝、赤贝)
芝士厚烧玉子
火焰海胆帆立贝卷
海胆味唔出,帆立贝几好,都食得出新鲜。
北海卷
啫系海胆三文鱼籽吞拿鱼蓉卷,都几大旧几抵食。
三文鱼5味、汁烧三文鱼腩、火炙左口鱼边
三文鱼5味 (三文鱼原味,牛油果,海胆,芝士,咖哩盐)
都唔错既,牛油果都捻,但系个人觉得芝士同咖喱盐比较普通。
汁烧三文鱼腩、火炙海胆左口鱼边
总括而言,都几好同几抵食既。不过,我自己会觉得俾呢个价钱,就未必会再食啦。呢个质素我会觉得同元气差唔多,哈哈!可能我地应该要试下佢啲丼饭。