1️⃣⭐️柠檬罗勒长通粉⭐️ $88 (8.5/10)Olaf大爱嘅长通粉🥳唔好睇佢个样好似好普通,佢嘅罗勒汁好香❤️ 罗勒汁偏稠,好挂汁,条条长通粉都系罗勒汁🌱长通粉煮得啱啱好,唔会过淋,所以好有咬口🥰虽然成碟意粉都冇肉,但长通粉比平时食嘅粗啲,更加饱😱 食落会食得到淡淡嘅柠檬味,越食越开胃🤤2️⃣⭐️不可能黄姜焗饭⭐️ $98 (8/10)好食到傻左🥳 用左素肉Impossible牛肉做汉堡扒,个质感真到傻左😳Pooh到依家都唔够胆相信我𠮶日系食素😱少少酸嘅蕃茄酱,加埋芝士好正👍🏻虽然焗返自己嘅味道好食但未有好大突破,但加埋个好真嘅Impossible肉即刻加好多分💕 唯一可惜系叫嘅时候,咁啱冇晒黄姜饭,所以转左白饭底😭3️⃣日式妈妈便当 $98 (7/10)一睇成个set就已经感觉到日本妈妈嘅温暖🥰 紫薯薯饼质感好似韩式煎饼咁,烟烟韧韧几得意😋 面豉汤几浓,似系用左红味噌,够晒日本😚 仲有几粒甜甜地嘅蒟蒻做甜品,真系好似食紧便当咁🤣4️⃣魔魔饺子 - 新猪肉韭菜饺子 $58 (7/10)用omi素猪肉整嘅饺子,加埋韭菜,同平时食嘅真系冇分别😳唔讲真系唔知佢系素食😍 饺子皮薄,馅料好丰

1️⃣⭐️柠檬罗勒长通粉⭐️ $88 (8.5/10)

2️⃣⭐️不可能黄姜焗饭⭐️ $98 (8/10)

3️⃣日式妈妈便当 $98 (7/10)

4️⃣魔魔饺子 - 新猪肉韭菜饺子 $58 (7/10)
用omi素猪肉整嘅饺子,加埋韭菜,同平时食嘅真系冇分别😳唔讲真系唔知佢系素食😍 饺子皮薄,馅料好丰富,仲有六粒真系好抵食🥺唯一系辣酱味道有少少唔夹,可能因为个人口味挂

📍V.W Vegan Cafe @v.wvegan
大埔 : 宝湖道3号宝湖花园商场2楼227F-06号舖