2023-05-30 134 浏览
边叙边醉地址: 深水埗海坛街205号地下A号舖及1楼估唔到系深水埗居然揾到间CP值唔错人均👫$6XX嘅新开打边炉餐厅,而且餐厅怀旧感十足,打卡都一流🤩。小食:麻辣青瓜拌木耳🥒+醉牛𦟌🐮口感爽脆而不腻,而且配搭上青瓜啲清新和麻辣味,好开胃😝。牛𦟌软腍带筋,份量适中,好软身入味,而且啖啖都好有花雕味😋。汤底:滋润花胶螺片鲜鸡锅🐔好惊喜呀,厚肉花胶份量超多用料十足😎,质地黏黏真系啖啖都骨胶原,而且鸡肉咸香汤底清甜不口渴无味精😍,真系好饮到我同朋友第1时间已清光成盘花胶螺片鲜鸡汤,正😋。手切靓牛肉🐮(牛颈脊&封门柳)为食肉兽嘅我当然要试下手切靓牛肉,有手切靓牛肉牛颈脊和封门柳🥰,只需灼数秒,肉质感软腍,而且口感好好😚,肉味浓郁,一个字「正」。饺子拼盘🥟(黑松露鲍鱼饺⚫️; 自创花雕醉鸡饺🐔 ; 黑豚肉韭菜饺🐷; 鲜虾云吞🦐)另一个拼盘又系好岩选择困难症嘅我😆,一次话试足黑松露鲍鱼饺; 自创花雕醉鸡饺 ; 黑豚肉韭菜饺和鲜虾云吞。只只都系真材实料大大只好足料😎,特别系黑松露鲍鱼饺未咬开已经闻到好香黑松露味,真系闻到好开胃😛,不错。新鲜蔬菜拼盘🥦呢个都系另一个惊喜估唔到,蔬菜新鲜好干净😋,而且仲要好
边叙边醉
地址: 深水埗海坛街205号地下A号舖及1楼

小食:麻辣青瓜拌木耳🥒+醉牛𦟌🐮

汤底:滋润花胶螺片鲜鸡锅🐔

手切靓牛肉🐮(牛颈脊&封门柳)

新鲜蔬菜拼盘🥦
呢个都系另一个惊喜估唔到,蔬菜新鲜好干净😋,而且仲要好嫩口,尽吸火锅汤底精华!正😙!

自制脆炸簪玲🥐
依度同出边啲冰鲜响铃完全唔同🤩,好少见到会有人即叫即炸响铃,超新鲜爽脆嘅口感,超级难忘记🤗正👍。

淮山面🍜
淮山面质地滑溜溜软硬适中,条条都挂汤力强吸满鸡汤味道🤪,不错。

雪燕椰汁奶冻🍮
自家奶冻和雪燕,成个组合啲口感好丰富,口感滑溜,入口即化😝,奶味香醇,而且卖相都好精致,不错,正😎。

竹蔗茅根雪梨水🍐
竹蔗茅根雪梨水口感绵密滑顺清新微甜令人越饮越开胃😏,可以解解食物啲油腻😚,不错。

#nicefoodie深水埗

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #深水埗美食 #打卡  #深水埗 #香港口味  #隐世美食 #隐世小店 #半价优惠 #人气餐厅 #人气美食  #香港好去处 #打边炉 #中菜