2011-03-08
是日又系长沙湾食午餐,大概未习惯正常上班时间,每天午餐都依然系无咩胃口的~ 是日又自己一个人走左去食面~午餐时间都系无咩人,睇黎长沙湾既食肆系lunch hour好似唔系好满咁,入到黎只有两三台客人咋~ 坐低仲可以望到师傅系度整面,哈哈,佢系度不停郁,其实几难令人唔望的。谂左好耐虽然无咩胃口,但又想食d浓味d既野 (真矛盾~~),最后就叫左红烧卤肉面,仲跟餐要埋个油菜,懒系健康d咁 XD不过碗面真系觉得几好食,汤底几香虾籽味~ 而且面条粗幼适中,食落烟韧弹牙,劲有口感~ 又唔觉得有碱水味,唔错㖞~ 红烧卤肉卖相虽然麻麻,但食落味道都唔差的,卤肉味道几浓,肉质唔算好松化,但起码瘦既部分唔会太韧,肥既部分亦唔系成啖油既感觉! 跟餐饮品 + 油菜唔驶讲,埋单我都唔记得几多钱,好似系 $26,不过佢个面又真系几好食的~ 有兴趣可以一试呀 =)