2016-10-20 1256 浏览
今日本身谂住去铜锣湾试太阳芝士炸鸡点知佢会限时1.5hrs所以就转左黎红磡呢间韩国野到试炸鸡啦😋我地今次有3个女仔就所以就叫左1份炸鸡1份紫菜包饭同埋1碗水冷面share黎食啦❤️好彩我地7点前就到左如果唔系应该要等位噜~一坐底个服务员就比左3杯茶我地 好好👍🏻而且个到既员工大部分都系韩国人黎好正宗既感觉嗌完野食冇几耐就上左5小碟开胃菜 分别有薯仔/菠菜/大荳芽/同2碟泡菜 个菠菜系咸咸地既好好味但大荳芽就油左少少~其他整体上都ok几开胃之后就上左份吞拿鱼紫菜卷(唔辣$68)第一次试牛同猪以外既紫菜卷个感觉都几特别 d吞拿鱼夹埋萝卜同蛋丝食落都几夹同埋应该系即叫即整仲有少少余温😋d饭同埋𩠌既份量都啱啱好唔会太大旧饭加埋爽口既配料都几唔错同埋特别~然后就上左份韩式水冷面($98)佢上既时候比左2樽酱汁分别系醋同埋芥末酱 就咁冇落酱试左个水冷面佢做得出色既位系本身个汤已经酸酸地好开胃同埋有时既水冷面会劲淡佢反而唔会 同埋个面既质地好滑好好味仲会好细心已经帮你剪好晒唔会食到好麻烦 但之后加左d芥末酱(5滴左右)试下 omg😱辣就唔系好辣但劲哄鼻差d呼吸唔到仲标晒眼水!建议唔系好食辣既人要小心唔
嗌完野食冇几耐就上左5小碟开胃菜
开胃小菜
之后就上左份吞拿鱼紫菜卷(唔辣$68)
吞拿鱼紫菜卷
然后就上左份韩式水冷面($98)
水冷面
佢上既时候比左2樽酱汁分别系醋同埋芥末酱 就咁冇落酱试左个水冷面佢做得出色既位系本身个汤已经酸酸地好开胃同埋有时既水冷面会劲淡佢反而唔会 同埋个面既质地好滑好好味仲会好细心已经帮你剪好晒唔会食到好麻烦 但之后加左d芥末酱(5滴左右)试下 omg😱辣就唔系好辣但劲哄鼻差d呼吸唔到仲标晒眼水!建议唔系好食辣既人要小心唔好加咁多!
最尾就系主角出场❤️双拼无骨炸鸡($188)
双拼无骨炸鸡
本身谂住可以拣双拼既味点知原来set左一定系原味拼甜酸味不过唔紧要都几啱我地口味而佢个炸鸡都送左一小碗腌萝卜食完炸鸡食返粒萝卜可以一解口中既油腻感觉👍🏻首先试左个甜酸酱味先食落d鸡都几滑同埋炸得好香脆加埋甜甜酸酸既酱汁超级好味 佢既肉质腍腍地又唔会太硬👍🏻个人黎讲甜酸味好食过原味 而原味会淡少少但都系有味既但比起甜酸酱好似肉质硬同干少少 整体黎讲2种味都唔会好肥好腻而且可以拣无骨食落都方便好多 食落又唔会满口鸡油反而仲有少少肉汁保留到 价钱方面炸鸡系ok既但个冷面感觉上贵左少少 下次都可以值得一试☺️
吞拿鱼紫菜卷
双拼无骨炸鸡