2020-01-19 201 浏览
我相信个个同我一样,都好钟意食鸡翼!应该都无人唔钟意😂!鸡翼除左去快餐店食之外,最近仲可以当街头美食添!呢排个个都去试鸡翼山,好似几好食😋咁,于是我琴日都去试一试!先讲下价钱先,$38有4只,$48有6只,都要成$8-10一只,其实价钱比连锁快餐店贵,但要睇埋味道先。鸡翼全部都系即叫即制,所以好新鲜,好脆口。味道我就拣左呢款咸蛋味,入面有好少少香草味同好浓咸蛋味,配埋新鲜炸好既鸡翼系好夹,咸蛋味加上香脆外皮,真好好食😋! 而鸡翼本身即好多肉汁又厚肉,唔似系平时冻肉舖既鸡翼,所以食落真好吸引。我食果几只唔会突然D骨断开,因为对食鸡翼嚟讲真好无瘾😂!有冇人同我一样,钟意咬埋D软骨?D软骨都ok,无带住碎骨,所以D鸡翼就唔系cheap货嚟。系就系好好食😋!但我都要讲返一句,真好油腻😅。咸蛋黄固然油腻,而我又见店员系用牛油起镬,鸡翼又脆又多肉汁,唔多唔少都会有点油腻,我食完呢4只都好似饱哂😅!我觉得呢间系好食😋,但建议叫6只或以上就比较抵!同埋唔建议一个人扫街食😅,因为一个人食4只同味道有点滞同腻,建议同朋友share!

鼠尾草咸蛋黄哥
鼠尾草咸蛋黄哥