2018-07-29 733 浏览
有fd推介呢间西餐,话cp 值高, 大约咗我又自己甩底, 好在家姐得闲, 陪我食,咁我可以按原定计划前往。 大角咀真系唔系好识路 ,仲要冇咗个地胆带,所以都揾一阵先揾到。门面有啲细, 但里面都几宽敞, 餐牌内容唔好多,主要有两类套餐, 一种是创作料理加主菜, 另一种系普通嘅主菜,但系要留意 其中一款套餐系冇包餐饮品。所以我们叫了两个套餐,再加一个做紧promotion嘅邪恶薯条附特饮, 再眼阔肚窄咁叫多咗两个小食。最先上菜的是邪恶薯条加玫瑰乳酸特饮。 薯条被蛋黄蓉包住, 超级高胆固醇但又劲好味,俾我地清晒, 今次promotion free一杯特饮,好抵。主菜叫咗海鲜墨鱼汁意粉,月见汁烧和牛粒。 意粉偏硬 ,但海鲜入味。 汁烧和牛粒饭,个汁似我最喜爱的寿喜烧汁, 烧和牛粒软谂, 充满牛脂香创意畀料你里面最吸引我嘅系𠮶炸甘栗紫薯饼, 冇办法家姐同我都系最钟意香口嘢, 蟹肉香草包, 明太子玉子都好味, 但个甜品因为一齐上个关系, 到最后想食嘅时候, 感觉滩热咗唔想食, 我承认我系一个好讲究食物次序的人。另外叫咗两个小食就系鹅肝多士,芝麻鸡翼。 鹅肝好大块48蚊嚟讲系超值, 煎到好香, 但个

黄金炒薯条,玫瑰乳酸特饮

海鲜墨鱼汁意大利面

月见汁烧和牛粒饭

创作拼盘

另外叫咗两个小食就系鹅肝多士,芝麻鸡翼。 鹅肝好大块48蚊嚟讲系超值, 煎到好香, 但个底唔系蒜蓉包,而又系香草包... 而刚巧我家姐系非常唔好香草包,变相我一个人食几个包...

芝麻鸡翼

鹅肝多士

芝麻鸡翼48蚊有四只 价钱平,鸡翼炸得刚好, 咬落去仲有水份,好味道。

总括嚟讲𠮶啲餐价钱ok, 但小食更吸引
黄金炒薯条,玫瑰乳酸特饮
月见汁烧和牛粒饭