2020-09-17 497 浏览
唔知几时开始见到post介绍芝士汁捞面,自始就想去食新记,甚至特登plan去食,食之前个日仲好似小学生去旅行嘅有期待感!独食黎到要咁岩要搭枱,不过茶记预咗。一黎二话不说要谂好食咩,当然系今次嘅目标兼招牌之选:芝士汁猪颈肉煎蛋捞公仔面。佢个外表好震撼,芝士汁盖过一切,连影相都只系影到一碗淡鸡蛋黄嘅物体,好邪恶呀!捞一捞,就见到烧得靓靓仔仔嘅猪颈肉同煎蛋。芝士汁好浓芝士味,好岩我呢个重口味。但食到后段太饱,有啲太张口。猪颈肉系厚切,所以口感好足料,而且烧得边位少少香口。唯一改善地方系如果蛋黄系流心就可以增加湿润感,令捞面嘅时候更易。芝士迷好满足!但由于太邪恶,唔可以食得多,建议share食。食完要返学校要gym,减轻罪恶感先。

芝士汁猪颈肉煎蛋捞公仔面

2020-09-17