之前已经食过一次,𠮶次因为啱啱新开,店舖又唔算大,排晒长龙咁,劲夸张呀😱等咗好耐先有位,不过系值得嘅😘吐司超级足料,d馅多到爆晒出嚟,所以上一次食到好呢hea😅同埋真系好邪恶😈作为面包控嘅我,又点会净系食一次呢?🤭🧀双重芝士烟肉滑蛋吐司 $58即烘嘅吐司热辣辣🔥表面口感香脆,入面就非常松软👍🏻不但有牛油香味,仲带轻微嘅焦香😋馅料分别有水牛芝士、车打芝士、烟肉同滑蛋✨厚厚嘅芝士包围住吐司嘅内层,而且仲系热熔状态,有拉丝效果🤩烟肉唔算肥,咸香味十足🥓炒蛋够湿润滑嫩,蛋汁不断流出嚟😆呢个组合真系冇得输,好满足呀~但食食吓会觉得有d腻😅🥔香草肠脆薯饼芝士滑蛋 $58香肠质感尚算厚实,啖啖肉咁,入口散发阵阵香草嘅清香💕薯饼大大块,炸得金黄香脆☺️车打芝士熔熔哋咁,同滑嫩嘅炒蛋真系好夹呀~加埋茄汁、芥末、特制酱汁同酸酸爽口嘅酸瓜粒,令味道更丰富,感觉更清新🤗🦀软壳蟹亲子滑蛋 $68软壳蟹系即叫即炸,炸得香脆可口,而炸粉又唔厚😁滑蛋同样超级滑嫩,蛋味香浓,上面就有一小堆蟹子,口感卜卜脆,好正呀🥰加埋特制嘅黑醋汁同清新嘅青柠汁,食落都冇咁腻,唔错😉🍟海苔薯条 (跟餐+$18)系厚切薯条呀~炸得够脆,仲落

🧀双重芝士烟肉滑蛋吐司 $58
双重芝士烟肉滑蛋吐司

🥔香草肠脆薯饼芝士滑蛋 $58
香草肠脆薯饼芝士滑蛋吐司

🦀软壳蟹亲子滑蛋 $68
软壳蟹亲子滑蛋吐司

🍟海苔薯条 (跟餐+$18)
系厚切薯条呀~炸得够脆,仲落埋大量嘅海苔碎,不过就略嫌咸咗少少🤏🏻

🌽牛油粟米 (跟餐+$18)
如果唔想食咁多炸嘢,呢个都算系较健康嘅选择😇每一啖都有浓郁嘅牛油香🧈粟米嘅份量亦唔少㗎~

🦋蝶豆花百香果多多气泡特饮 (跟餐+$24)
多多嘅味道唔浓,主要系饮到百香果嘅酸甜味😚而且因为系气泡饮品,梗系有解腻嘅效果la~啱晒喺食完咁邪恶嘅吐司之后饮✌🏻
蝶豆花百香果多多气泡特饮

整体嚟讲,吐司嘅质素高,而且非常足料💗不过价钱都唔算平,正所谓一分钱一分货呀嘛😜间唔中食吓都ok la🤭

评分(最多5粒⭐️,✨为0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️环境: ⭐️⭐️⭐️✨
❣️服务:⭐️⭐️⭐️
❣️卖相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️

📍荃湾大河道100号海之恋商场1楼1005号舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review,欢迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
双重芝士烟肉滑蛋吐司
香草肠脆薯饼芝士滑蛋吐司