2013-11-14
星期日约定左一大班朋友去赤柱郊游, 打算系赤柱食午餐后先出发, 上openrice search左一轮, 最后扑搥Ocean Bay, 因为佢系正赤柱大街, 兼且对正无敌靓海景, 加上又容易揾吖嘛! 成班数十人, 要预早两日前订枱呢! 由于天气麻麻地既关系, 我地特地要求安排坐室内, 点知甘都出事㖞…好大油烟系屋顶喷出, 真系大杀风景, 希望餐厅可以系呢方面改善一下, 甘就very good嘞!餐厅有set lunch食, 每份HKD138加一, 包一杯饮品。 我地每人各自order一份, 我拣左“大厨特色烤肉排”, 个肉排好大份, 烤得好靓, 个个见, 个个赞! 肉质酸酸甜甜的, 好松化, 食落有d似京都肉排或金沙肉排甘惹味!其他朋友order既set lunch计有烧肉眼牛扒(一样甘大份,件牛扒仲系厚切,听讲啖啖肉劲juicy)、巨型汉堡(一睇就知劲到无朋友)、鸭沙律、海南鸡(听讲肉质鲜嫩)、沙嗲串烧米粉等等, 听讲都唔错呢!
餐厅有set lunch食, 每份HKD138加一, 包一杯饮品。 我地每人各自order一份, 我拣左“大厨特色烤肉排” , 个肉排好大份, 烤得好靓, 个个见, 个个赞! 肉质酸酸甜甜的, 好松化, 食落有d似京都肉排或金沙肉排甘惹味!
其他朋友order既set lunch计有烧肉眼牛扒 (一样甘大份,件牛扒仲系厚切,听讲啖啖肉劲juicy)、巨型汉堡 (一睇就知劲到无朋友)、鸭沙律 、海南鸡(听讲肉质鲜嫩)、沙嗲串烧米粉 等等, 听讲都唔错呢!