(非会员)
2002-06-08 4 浏览
早两日去o左湾仔生记食饭, 庆祝阿爸节(见另一已出之食评), 觉得麻麻地. 寻日去机场送机. 入闸前食dinner, 唯一o岩爸妈食就系呢间中菜馆啰.o系机场都预o左佢贵. 不过, 都无法啦, 我地五个人, 叫了一个四人套餐:豆腐羹( 仲有d 料, 似似地碗仔翅, 味精多了点, 不过过得去啦)虾仁带子西兰花( 都几好食, 不太油, 虾都算爽)豆腐班腩煲( 正式名好似唔系咁, 不过d 料系咁, 豆腐淡了点, 鱼咸了点, 汁太杰, 不过都过得去啦)蟹肉扒菜( 小棠菜有少少苦, 而且为了卖相美观, 太大棵啦, 难d 进食. 不过d 蟹肉献都ok, 唔算好咸)烧味双拼( 叉鸡, 最好食系叉烧! 真系美心一贯水准! 可惜太少了, d 白切鸡好似o系非洲返来, 好少肉呀! )甜品( 有绿豆沙, 豆花同合桃露拣. 我食合桃, 都ok 啦)除o左一个?, 我地另外叫了一个蒜蓉苋菜. 阿妈话d 菜合时, 一定好食. 我都觉, 不过, 一睇单呢个菜要70 蚊呀(阿妈话o系街市, 7 蚊都食到你晕)! 于是一个五百几蚊的餐, 加一个菜, 三个白饭, 茶钱, 10% 等, 五个人就食了八百几蚊! 不过, 念在
虾仁带子西兰花( 都几好食, 不太油, 虾都算爽)
除o左一个?, 我地另外叫了一个蒜蓉苋菜. 阿妈话d 菜合时, 一定好食. 我都觉, 不过, 一睇单呢个菜要70 蚊呀(阿妈话o系街市, 7 蚊都食到你晕)! 于是一个五百几蚊的餐, 加一个菜, 三个白饭, 茶钱, 10% 等, 五个人就食了八百几蚊! 不过, 念在佢o系机场, 环境服务都不错, 食味不差( 但当然唔系impressive 啦), 而且份量都算多( 可能我地三个女细食d 啦, 如果四个男仔食可能就o岩o岩好, 大食就不够). 所以如果去开机场想食中菜, 呢间都ok o架. 起码佢唔会仗住自己系独家村就求求其其啦.