2015-01-17 13853 浏览
而家的餐厅普遍的质素都大不如前,例如呢一间~~几年前同朋友食过,心心谂谂都系觉得呢间最好,我指tea buffet~~终于约到人黎,但要失望而回~~中式点心已无左虾多士~反而有羊架,猪肋骨~mini beef burger 变左 tuna salad burger~~猪肋骨只出了一个round, 想试都无~~之后出左红酒牛肉粒~不过d肉好鞋~~羊架就食得出系肉啰。。。对牛肉烧卖同小笼包无兴趣~~之前令我最深刻的其实系甜品,因为无边几间有朱古力食的,同埋3款cookies朱古力觉得唔好食可能自己口味变左?因为只觉得甜,不过有一款系好多杏片的好有咬口~味道就还可以~~cookies 就无咩牛油味,同普通bakery 无分别~~cake 以mosse cake 为主,唔岩口味,cheese cake 有劲多nuts, 睇落都漏~~班兰啫哩食落又无斑兰味~macaroon 都好食嘅~无选择就食雪糕啦~拖肥雪糕好好食,但竟然一round 就无哂。。。饱到食唔落嘅时候见到chocolate tart 的出现。。。但已经无食欲~水果的选择有好多,cherry, 火龙果,木瓜,梨,士多啤利
而家的餐厅普遍的质素都大不如前,例如呢一间~~

终于约到人黎,但要失望而回~~
中式点心已无左虾多士~反而有羊架,猪肋骨~

羊架就食得出系肉啰。。。
对牛肉烧卖同小笼包无兴趣~~

朱古力觉得唔好食可能自己口味变左?
cookies 就无咩牛油味,同普通bakery 无分别~
~

班兰啫哩食落又无斑兰味~
macaroon 都好食嘅~

ice cream

dessert