2018-06-14 1459 浏览
今晚我们喺观塘apm戏院睇完戏之后去咗「Italian Tomato Cafe」食晚饭!我们叫咗个二人套餐:首先店员畀咗个忌廉汤我们,但一见到我们就已经觉得吓亲,因就算唔驶饮落去,都感觉到个汤系有几咁稀,味道当然系淡而无味啦,真系令到我们觉得相当失望呀!秘制酱烤猪仔骨配薯条「全份」嘅肉质好松化软滑,而且真系好大份,但所谓系秘制嘅酱汁就认真麻麻,因食落祇系感觉到酸味,完全唔觉得有咩咁特别秘制,至于薯条都算炸得几香脆!厨师薄饼嘅饼底好薄身,饼边亦几脆,但中间嘅位置就极之韧,要好艰难先可以咬开,至于材料就唔算太过丰富,祇系芝士嘅份量比较多,所以感觉比较腻!另外我们再单叫咗香蒜香柏士图意式风干火腿意粉,但可以话系油浸意粉,因食第一啖已经成口都系油,感觉系超级油腻!去到最后嚟嘅跟餐甜品:士多啤梨芒果蛋糕同蓝莓芝士挞系全晚咁多样嘢食之中,我们比较满意,因蛋糕嘅质感非常香滑软绵,顶层除咗有芳香软滑嘅忌廉之外,仲有鲜甜嘅士多啤梨,喺蛋糕中间层仲有香甜嘅芒果,夹埋一齐嚟食,真系超正呀!而芝士挞嘅挞皮有好香浓嘅牛油香味,芝士味亦好够浓郁,但唔会过腻,而且顶层仲舖咗超多嘅蓝莓喺面,真系好正呀!
因就算唔驶饮落去,都感觉到个汤系有几咁稀,
味道当然系淡而无味啦,真系令到我们觉得相当失望呀!
秘制酱烤猪仔骨配薯条「全份」嘅肉质好松化软滑,
而且真系好大份,
但所谓系秘制嘅酱汁就认真麻麻,
因食落祇系感觉到酸味,
完全唔觉得有咩咁特别秘制,
要好艰难先可以咬开,
至于材料就唔算太过丰富,
祇系芝士嘅份量比较多,所以感觉比较腻!
因食第一啖已经成口都系油,
感觉系超级油腻!
因蛋糕嘅质感非常香滑软绵,
顶层除咗有芳香软滑嘅忌廉之外,仲有鲜甜嘅士多啤梨,
喺蛋糕中间层仲有香甜嘅芒果,夹埋一齐嚟食,真系超正呀!
而芝士挞嘅挞皮有好香浓嘅牛油香味,
真系好正呀!
忌廉汤
秘制酱烤猪仔骨配薯条「全份」
厨师薄饼
香蒜香柏士图意式风干火腿意粉
士多啤梨芒果蛋糕
蓝莓芝士挞
2018-06-12
秘制酱烤猪仔骨配薯条「全份」
士多啤梨芒果蛋糕
蓝莓芝士挞