2024-09-04 285 浏览
一碟意粉其實我唔介意你收$78我入得去就預左比😂😂😂叫左個七色野菜蒜香意粉點知得沙律菜仔幾條 即係撈兩撈就搞店個隻食落仲要係凍口🙄🙄🙄🙄個意粉幾啖食晒 份量勁少 食完好似冇食過嘢🤣🤣🤣仲要咸到鹽膽咁………仲好意思收+1…….本身諗住唔夠食,諗住睇吓會唔會再加錢叫其他嘢食完之後一蚊都唔想再俾佢賺已經係得一個鐘用餐時間食完都唔夠10分鐘就已經走得O晒咀而家唔夠飽,仲要落咗樓下食其他嘢🫤成件事有啲戇X😂
一碟意粉其實我唔介意你收$78
我入得去就預左比😂😂😂

叫左個七色野菜蒜香意粉
點知得沙律菜仔幾條 即係撈兩撈就搞店個隻
食落仲要係凍口🙄🙄🙄🙄
個意粉幾啖食晒 份量勁少
食完好似冇食過嘢🤣🤣🤣
仲要咸到鹽膽咁………
仲好意思收+1…….

本身諗住唔夠食,諗住睇吓會唔會再加錢叫其他嘢
食完之後一蚊都唔想再俾佢賺

已經係得一個鐘用餐時間
食完都唔夠10分鐘就已經走得
O晒咀

而家唔夠飽,仲要落咗樓下食其他嘢🫤
成件事有啲戇X😂
[ Italian Tomato ]夏天來臨又係白桃當造季節,日本人氣店Italian Tomato推出一系列白桃甜品,等我都買嚟同屋企人分享吓甜蜜💕&快樂味道😋😋。✿ 日本鮮白桃慕斯蛋糕 12cm $208✿ 白桃黃桃慕斯杯🧁 $29/杯蛋糕採用100%日本新鮮白桃而製成,表層有口感清涼又晶瑩剔透既白桃啫喱,再配搭果香濃郁既白桃果肉🍑🍑,咬落爽口爆汁💦 而外層有白桃慕絲包裹住,入口好幼滑,整個蛋糕🎂非常清甜❕總結🫦喜歡白桃既朋友千祈唔好錯過🩷🩷。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿全線Italian Tomato✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ Italian Tomato ]

✿ 日本鮮白桃慕斯蛋糕 12cm $208
✿ 白桃黃桃慕斯杯🧁 $29/杯

總結🫦
喜歡白桃既朋友千祈唔好錯過🩷🩷。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
全線Italian Tomato

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2024-06-10 736 浏览
呢間餐廳長期都好多人幫襯,特別好適合一家大細。同朋友點咗個煙三文魚蘑菇蒜香意粉,焗肉醬芝士千層麵。個意粉真係好香蒜香味,三文魚有好好食,好想再食多啲😂😂😂兩樣嘢都好好食,不過份量就比較少。
呢間餐廳長期都好多人幫襯,特別好適合一家大細。
兩樣嘢都好好食,不過份量就比較少。
2024-04-20 1156 浏览
今午和妹妹到APM找吃,自太古城分店結業後,也很久沒去,便入去試試😄,地方不大,座位較密,但裝修予人舒適感,侍應服務ok。二人套餐$288👉沙律×1,湯+意粉+飲品+甜品各×2💥風乾火腿田園沙律~~新鲜,味道酸酸很開胃。💥羅宋湯~~正常💥明太子魷魚忌廉意粉~~明太子味濃,魷魚軟腍,意粉有口感。💥南瓜菠菜忌廉意粉~~調味適中,南瓜菠菜很夾口味。💥Hot coffee~~正常💥芒果焦糖千層酥朱古力蛋糕~~千層酥鬆化,不太甜。💥熊本不知火柑忌廉蛋糕~~有濕潤口感😂,過甜。

二人套餐$288👉沙律×1,湯+意粉+飲品+甜品各×2

💥風乾火腿田園沙律~~新鲜,味道酸酸很開胃。
💥羅宋湯~~正常
💥明太子魷魚忌廉意粉~~明太子味濃,魷魚軟腍,意粉有口感。
💥南瓜菠菜忌廉意粉~~調味適中,南瓜菠菜很夾口味。
💥Hot coffee~~正常
💥芒果焦糖千層酥朱古力蛋糕~~千層酥鬆化,不太甜。
💥熊本不知火柑忌廉蛋糕~~有濕潤口感😂,過甜。

2024-04-20
用餐时段
2024-03-13 972 浏览
Italian Tomato 成日都會經過俾我印象淨係得cake食,原來apm有間加多左Cafe個字,唔止有cake食仲有意粉,Pizza。今日lunch就同朋友去試,我地叫左兩個set lunch. 兩個午餐都跟餐湯+餐飲都係八十幾蚊。蕃茄雜菜湯飲落酸酸maymay, 好開胃。主食:香煎豬扒雜菌柏士圖意粉豬扒煎得好香口,肉質唔鞋,意粉軟硬適中而柏士圖係香草汁黎另一個叫左個莎樂美Pizza, 雖然貌相唔多靚🤣但味道唔錯,餅底好鬆軟又唔會太厚

蕃茄雜菜湯飲落酸酸maymay, 好開胃。

主食:香煎豬扒雜菌柏士圖意粉
豬扒煎得好香口,肉質唔鞋,意粉軟硬適中
而柏士圖係香草汁黎

2024-03-12 521 浏览
士多啤梨蛋糕🍰、係我試過之中最好食架、甜而不膩、入口即化、而且又不是太甜、食完都冇罪惡感、因為食完不會太飽、可以進食其他野🤣、而且佢最出色都是士多啤梨蛋糕🍰、不錯不錯
2024-01-29 581 浏览
星期六可以一家出街去食晚餐。決定去apm 的Italian Tomato 食。大家都是想食件cake。今次不講cake,而是講個沙律 - Smoked Salmon Caesar Salad。我個人是鍾意食Caesar Salad的,不過在香港很難食到新鮮的,所以多數都是等到去外國才食。今次的沙律菜中間都開始有鐵鏽色,有點可惜。而意粉中間有一點硬,可以放在熱水長一點時間。有一點失望,日本公司應該品質管理會好過本地公司。。。
2023-11-16 752 浏览
第一次去觀塘Apm呢間Italian Tomato. 之前我買過Italian Tomato嘅蛋糕,不過坐低食嘢,都係第一次。今次叫咗肉醬意粉🍝,另外可以加自選套餐。套餐🅰️+$32配餐湯及咖啡或茶套餐🅱️+48配餐湯、沙律及咖啡或茶套餐C +$58配蛋糕、餐湯及咖啡或茶今次我選擇咗套餐C,蛋糕套餐🍰餐湯有雜菜湯/忌廉湯。我揀咗雜菜湯。我覺得個湯咸咗少少。意粉好似硬身左少少。Cake我就揀咗黑森林蛋糕。都幾好味👍我覺得呢間餐廳最好味嘅都係蛋糕。其他食物都係一般。
第一次去觀塘Apm呢間Italian Tomato.
今次叫咗肉醬意粉🍝,另外可以加自選套餐。

套餐🅰️+$32配餐湯及咖啡或茶
套餐🅱️+48配餐湯、沙律及咖啡或茶
套餐C +$58配蛋糕、餐湯及咖啡或茶

今次我選擇咗套餐C,蛋糕套餐🍰
餐湯有雜菜湯/忌廉湯。
我揀咗雜菜湯。我覺得個湯咸咗少少。意粉好似硬身左少少。
Cake我就揀咗黑森林蛋糕。都幾好味👍
我覺得呢間餐廳最好味嘅都係蛋糕。其他食物都係一般。
雜菜湯
2023-11-10
2023-11-03 649 浏览
上星期六去左Italian Tomato Cafe食飯,整體味道真係好好味,服務亦都好好!首先,講下佢哋嘅明太子墨魚意粉。意粉煮得剛剛好,彈牙又有嚼勁,墨魚味道鮮美,味道少辣。再講下Carbonara,麵條煮得恰到好處,夠軟夠彈牙。醬汁濃郁奶香,加埋煙肉同芝士,味道濃郁。最後,要講下兩件跟餐蛋糕。巧克力蛋糕味道香濃,一個餐有兩件蛋糕,性價比高。值得一提嘅係佢哋嘅服務,服務員態度親切又細心,迅速幫我哋上菜同埋送上飲品。總括而言,Italian Tomato Cafe係一間非常值得推薦嘅餐廳。明太子墨魚意粉、Carbonara同跟餐蛋糕都好好味。下次再去,一定會再試其他美食!
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-10-30 463 浏览
周末除了要吃下午茶、brunch,all day breakfast 外,當然要找个靚蛋糕吃,巧克力蛋糕就是我鍾情的西式糕點呢!長時間為了減膽固醇沒敢多吃蛋糕,這次香濃巧克力蛋糕必須嘗一嘗。巧克力mouses 軟滑香濃,配搭巧克力松軟蛋糕,每口都能流露出巧克力魅力值!喜出望外的有意大利式西多士,西多士外脆內軟,香氣撲鼻,西多士又配上芝士醬和蜜糖香味,感覺不是一般的滿足。下午茶的糕點美味之餘,喝个熱檸茶,周末過得一百分😄
下午茶的糕點美味之餘,喝个熱檸茶,周末過得一百分😄
👨🏻‍🍳Italian Tomato Café (觀塘APM) (觀塘)📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-6號舖 「成日經過,原來都幾抵食同吾差🙈」 🍽️二人餐 $280包意式風乾火腿田園沙律x1、餐湯x2、蛋糕x2、意粉x2另外升級左飲品+$18,同加左香脆雞翼+$25,雙重芝士煙肉薯條+$25 🍽️意式風乾火腿田園沙律正常🤣 🍽️紅白湯 (羅宋湯、忌廉湯)味道okay,略嫌凍左🥲 👍🏻🍽️特製肉醬意粉意粉吾會太腍,軟硬適中🤤肉醬有自家製味道😝見到蕃茄粒、肉粒,味道不咸不淡,不會太酸😋 👍🏻🍽️日本南瓜菠菜忌廉意粉會食吾停😳👍🏻調味、食材比例都岩岩好,食得出好足料😳👍🏻 🍽️香脆雞翼普普通通,吾系幾夠味🙈 🍽️雙重芝士煙肉薯條普普通通,薯條好腍吾夠脆🙈上到黎好似吾系幾似雙重芝士煙肉薯條🙈無煙肉既🤣?cream cheese都無乜味🙈🤣 🍹凍檸茶偏西式個種🤣吾系港式 🥲🍹香蕉奶昔無乜奶味,可能真系鮮榨香蕉🥲飲慣韓國香蕉奶,會飲吾慣🙈🤣 👍🏻🍽️特濃朱古力蛋糕吾太苦吾太甜,岩岩好🤤 🍽️白桃蛋糕 (好似限定?)飽到無乜印象🙈記得白桃甜的🤣 記得中學食過一兩次,無乜印象,不過意粉真系幾好食
📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-6號舖

「成日經過,原來都幾抵食同吾差🙈」

🍽️二人餐 $280
包意式風乾火腿田園沙律x1、餐湯x2、蛋糕x2、意粉x2

🍽️意式風乾火腿田園沙律
正常🤣

🍽️紅白湯 (羅宋湯、忌廉湯)
味道okay,略嫌凍左🥲

👍🏻🍽️特製肉醬意粉
意粉吾會太腍,軟硬適中🤤
肉醬有自家製味道😝
見到蕃茄粒、肉粒,味道不咸不淡,不會太酸😋

👍🏻🍽️日本南瓜菠菜忌廉意粉
會食吾停😳👍🏻
調味、食材比例都岩岩好,
食得出好足料😳👍🏻

🍽️香脆雞翼
普普通通,吾系幾夠味🙈

🍽️雙重芝士煙肉薯條
普普通通,薯條好腍吾夠脆🙈
上到黎好似吾系幾似雙重芝士煙肉薯條🙈無煙肉既🤣
?cream cheese都無乜味🙈🤣

🍹凍檸茶
偏西式個種🤣吾系港式

🥲🍹香蕉奶昔
無乜奶味,可能真系鮮榨香蕉🥲
飲慣韓國香蕉奶,會飲吾慣🙈🤣

👍🏻🍽️特濃朱古力蛋糕
吾太苦吾太甜,岩岩好🤤

🍽️白桃蛋糕 (好似限定?)
飽到無乜印象🙈
記得白桃甜的🤣

記得中學食過一兩次,無乜印象,
不過意粉真系幾好食😋
同埋apm呢間既服務好好🥹🫶🏻
當日幾乎滿座,
樓面只見一位員工,
我地入到去,岩岩有枱卡位走左,
佢有問我地坐吾坐🙈 (我地得2人),
之後上菜、招呼,都系佢一腳踏,
仲要好nice🥹🫶🏻

2023-09-08
特製肉醬意粉
日本南瓜菠菜忌廉意粉
2023-09-08 558 浏览
經過APM,見呢間啲蛋糕好似幾好味,就入去試吓,叫左個二人餐$288 ,(包一個沙律,兩個湯,兩個意粉,兩杯飲品,再包兩件自選蛋糕),超抵食!薯條,意粉都唔錯,不個雞翼就淡味左d,整體上都唔差既!美味指數:😋😋😋😋環境指數:⭐️⭐️⭐️回頭指數:👍👍👍👍地址:Italian Tomato Café (觀塘APM) (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-6號舖
薯條,意粉都唔錯,不個雞翼就淡味左d,整體上都唔差既!

美味指數:😋😋😋😋
環境指數:⭐️⭐️⭐️
回頭指數:👍👍👍👍

觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-6號舖
今日專登去 APM Italian tomato Cafe 買個蛋糕為我好朋友的炎炎夏日☀生日送上驚喜。知道朋友好鐘意芝士蛋糕,就揀左呢個🍑日本鮮白桃日式芝士蛋糕 🍑白桃のチーズスフレ,蛋糕面層放滿鮮果,白桃、草莓🍓同藍莓🫐。蛋糕既白桃仲要係🍑日本鮮和歌山,一咬白桃果汁四溢,清香鮮甜。日式芝士蛋糕用左優質芝士焗制🧀,蛋糕仲有檸檬🍋清香🤗。蛋糕好Fresh,朋友好鐘意,祝朋友既生日願望達成🫶最緊要你鐘意💞

日式芝士蛋糕用左優質芝士焗制🧀,蛋糕仲有檸檬🍋清香🤗。

2023-08-23 293 浏览
午市同朋友嚟食飯,門口蛋糕櫃嘅蛋糕好吸引!叫咗個南瓜海鮮意大利粉+套餐,套餐有飲品同蛋糕,叫嘢飲時先發現仲有好多嘢飲要再額外收費🥲意大利飯好甜,唔錯。招牌士多啤梨蛋糕軟熟,忌廉好滑👍🏻
午市同朋友嚟食飯,門口蛋糕櫃嘅蛋糕好吸引!
2023-08-21 237 浏览
白桃伯爵茶雪芳賣相:🐧🐧🐧🐧🐧🍑味道:🐧🐧🐧🐧🐧蛋糕表面以新鮮怡人的白桃和黃桃片,佈置成漂亮的花形圖樣,中間以晶瑩剔透的水漾蜜桃茶啫喱作花芯,外層均勻塗上順滑輕盈的忌廉,賣相精緻又吸引。蛋糕內層為伯爵茶風味雪芳蛋糕,口感鬆軟潤滑,一口咬下,能感受到其爽口細緻的獨特質感,令人滿足又幸福。雪芳蛋糕味道以沈穩的伯爵茶味作主導,配搭清甜鮮美的白桃黃桃片、奶香甜膩的忌廉一起食用,甜度剛剛好,滋味豐富又出色。蛋糕中心位置以白桃乳酪慕絲填滿,滑溜溜的乳酪慕絲與爽脆的白桃粒互相襯托,令口感層次更多元化,清新又解暑,夏日必食佳品。🐧❣️蛋糕可選填朱古力祝福牌,為你的至愛送上愛的祈願💖 🐧❣️隨蛋糕附贈切蛋糕刀和蠟燭,十分貼心。🐧❤️結語:夏日幸福滋味滿滿的蛋糕首選🫶

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧🍑
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️蛋糕可選填朱古力祝福牌,為你的至愛送上愛的祈願💖

🐧❣️隨蛋糕附贈切蛋糕刀和蠟燭,十分貼心。

🐧❤️結語:夏日幸福滋味滿滿的蛋糕首選🫶

外卖自取