2021-07-11 1602 浏览
以架疫情好转,街上面多左人。今日黎到海港城行街食晏,好多餐厅都要排队,哩间都唔例外😩 我哋今日唔系太肚饿,所以两个人share一个 Special set😶巴马火腿拼蜜瓜咸香嘅巴马火腿配香甜嘅蜜瓜作为头盘,好有意色风情💕田园沙津沙律菜新鲜,无淋沙律酱,好健康🤣黑松露杂菌宽蛋面本来想嗌千层面,但竟然卖唒😭所以就嗌黑松露杂菌宽蛋面。面条煮得啱啱好,al dente😋,而且每条面都挂有黑松露忌帘汁,味道香浓,食到唔停口😍❤️蛋糕系分开嗌嘅。哩到Cova,点会唔试下蛋糕呢😜有甜品作为结尾,好满足🤤😌Oatmeal cake 牛奶味嘅mousse,唔会好甜😘上面有燕麦,增加左d口感,但整体燕麦味唔系好突出🙈蓝莓芝士蛋糕蓝莓酱铺满成个蛋糕,酸酸甜甜👍🏻芝士蛋糕唔系好似平时纽约 cheesecake 咁扎实,light d,食完唔会太滞,但系个人就钟意实d😶而且芝士味唔系好食到😳,所以有少少失望😥唔系好推荐西餐系贵少少,但好彩coupon,食物质素ok,除左对蛋糕有少少失望,但整体都值得食😄 人手就稍为唔系好足够,所以d野食到等左一段时间

巴马火腿拼蜜瓜
咸香嘅巴马火腿配香甜嘅蜜瓜作为头盘,好有意色风情💕

田园沙津
沙律菜新鲜,无淋沙律酱,好健康🤣

黑松露杂菌宽蛋面

Oatmeal cake