2008-08-07 24 浏览
七月中曾到此一吃, 但唔记得自己原来未写食评, 今天补写. 见到佢咁多劣评, 真系一大惊叹! 都未置于咁差姐. 真系好睇你要求d乜, 我要求其实好简单, 煮出嚟d野唔难食, 基本上已经系一间ok既餐厅. 你见佢攞ok多过 “好”同 ”劣”就知啦. 本来想去California 食 Pizza, 点知要等, 但我地又肚饿, 望下周围, 得间泰国菜同呢间, 见佢唔多客, 唔太想入去, 但又唔想食泰菜, 唯有入嚟试下. D阿姐招呼唔错, 感觉几好, 我地拣左睇到波既位坐, 叫左:肉骨茶 --- 第一次饮, 俾我感觉系似阿妈d药材汤, 味道ok香茅鸡翼 --- 普通鸡翼, 香茅味极轻瑶柱蛋白炒饭 --- 正常水平炒饭, 起码炒得干身, 合格蒜蓉西兰花 --- 又系正正常常, 合格水平整体嚟讲, 系一间合格餐厅, 价钱又唔系太贵, 食物质素唔错, 我觉得比茶餐厅高分少少, 可能只系无乜所谓 “星”菜风味, 所以d人俾 “喊”, 但都不失为一间可以再去既餐厅.

香茅鸡翼 --- 普通鸡翼, 香茅味极轻
瑶柱蛋白炒饭 --- 正常水平炒饭, 起码炒得干身, 合格
蒜蓉西兰花 --- 又系正正常常, 合格水平

营养均衡的晚餐