2013-10-30
大前日(27-10-2013 Sun)同男友食完早餐后,同佢去深水埗整o野,整完后要去买𩠌喇,咁o岩都已经系1点几,男友话要食晏.佢带我o黎呢间好平,我次次都冇缘帮衬o既呢间,o黎到时都接近两点,但都几乎full,又咁o岩有张卡位.男友话呢间牛腩好正,好够味,佢叫个$23.00o既牛腩饭,问可唔可以多筋,店员话可以,然后加$2.00要冻柠茶,再要$10.00o既芥兰.好快,所有o野都到o黎,碟饭跟埋碗滚热辣o既大地鱼汤.好,食得.碟饭份量都唔算少,而牛筋多到好似变o左牛筋饭咁 ,但啲饭睇见就觉得好干.食吓先,牛筋好腍同入味,牛腩好瘦但我觉得唔够腍,而饭呢?如我所料系太干,所以我要加大地鱼汤食.大地鱼汤味道好浓,唔系好觉有味精.芥兰份量都唔算少,一啲苦味都冇,软硬度适中.而冻柠茶呢,唔知系咪已经好少饮,一饮落去觉得茶味好够,好好味.老实,$23.00一碟饭餐,继北河烧腊饭店后同样份量唔少o既,一样系咁难得.环境:旧式店舖一间,冇问题啦,唔系就做唔到咁平,造福街坊o架喇.服务:都唔差,几有礼貌.
好快,所有o野都到o黎,碟饭跟埋碗滚热辣o既大地鱼汤.好,食得. 碟饭份量都唔算少,而牛筋多到好似变o左牛筋饭咁 ,但啲饭睇见就觉得好干.食吓先,牛筋好腍同入味,牛腩好瘦但我觉得唔够腍,而饭呢?如我所料系太干,所以我要加大地鱼汤食. 大地鱼汤味道好浓,唔系好觉有味精. 芥兰份量都唔算少,一啲苦味都冇,软硬度适中.
而冻柠茶呢, 唔知系咪已经好少饮,一饮落去觉得茶味好够,好好味.
环境:
旧式店舖一间,冇问题啦,唔系就做唔到咁平,造福街坊o架喇.
服务:
都唔差,几有礼貌.